Öğrenciler, yazarlarla birlikte aynı sırada kitap okuyor

Öğrenciler, yazarlarla birlikte aynı sırada kitap okuyor

Güngören Belediyesi Gençlik Meclisi, “Okullarda okuma saati” projesi kapsamında aynı sıralarda kitabın yazarıyla öğrencileri buluşturuyor.

Proje kapsamında yazar Vehbi Vakkasoğlu da “Akif Dede” isimli kitabını öğrencilerle birlikte aynı sıralar okudu. Karnelerini almadan önce son ders olarak yazarla buluşan öğrenciler, aynı sırada okudukları kitabın yazarıyla kitap okumanın keyfine vardı.
Güngören Belediyesi Gençlik Meclisi çocuklara kitap okuma alışkanlığını arttırmak için emsalsiz bir projeye imza attı. “Okullarda Okuma Saati” projesi kapsamında 5. 6. Ve 7. sınıf  öğrencileri, yazarıyla birlikte aynı sırada kitap okuyor. Proje kapsamında Güneşlitepe İlköğretim okulu öğrencileri milli şair Mehmet Akif Ersoy’u konu alan “Akif Dede” kitabını, yazarı Vehbi Vakkasoğlu ile birlikte okudu.

Kitap okuyan bir toplum olma yolunda önemli adımlar attıklarını dile getiren yazar Vehbi Vakkasoğlu, “Kitap okumak bir sevgi işi. Alıştırmak için sevdirmek lazım. Burada okur-yazar buluşmalarının çok önemi var. Çocuklar yazarı severse daha çok kitaba yöneliyor. Güngören Belediyesi Gençlik Meclisi’ni böyle önemli bir projeyi hayata geçirdikleri ve beni minik okurlarımla buluşturdukları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Güngören Gençlik Meclisi Başkanı İlbeyi Dağlar ise, “Gençlik meclisi olarak ülkemizdeki okuma alışkanlığını nasıl üst seviyeye çıkartabiliriz? Bununla ilgili birtakım çalışmalar yaptık ve okullarda okuma saati projesini hayata geçirdik. Amacımız öğrencilerle kitabın yazarını buluşturup aynı sıralarda kitap okumalarını sağlamak. Daha öncede sevgi kütüphaneleri projemizde Anadolu’nun dört bir köşesindeki okullarda kütüphaneler açmıştık” şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.