Ölen sürücü hatalı bulundu

Ölen sürücü hatalı bulundu

Şişli'de geçen yılbaşı gecesi evli bir çiftin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası nedeniyle yargılanan çöp kamyonu sürücüsü, bilirkişi tarafından tali kusurlu bulundu. Bilirkişi, kazaya hayatını kaybeden Seyit Turan'ın neden olduğuna karar verdi.

 Şişli'de geçen yılbaşı gecesi çöp kamyonunun çarptığı otomobilde hayatını kaybeden evli çiftin ölümüyle ilgili kazaya karıştığı iddia edilen şoför Şahin Arpacı'nın yargılandığı davada, bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. 

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Şahin Arpacı ile tarafların avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı İshak Eken, bilirkişiler tarafından hazırlanan raporun mahkemeye geldiğini belirtti. 
Rapora karşı diyecekleri sorulan sanık Şahin Arpacı, raporun aleyhe olan hususlarını kabul etmediğini belirterek, "Hızlı gitmiyordum zaten bu yönde ifade veren tanıklar da tinercilerdir. Geldiğim taraftan kavşağa giren araç fark edilmiyordu" dedi. 

Sanık avukatı Çağrı Parlak da, raporun aleyhe olan hususlarını kabul etmediğini ifade ederek, Adli Tıp Kurumu'ndan rapor aldırılmasını talep etti. 

Mahkeme heyeti, dosyanın Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı'na gönderilerek, kazanın meydana gelmesinde sanığın ve kazada ölen araç sürücüsü Seyit Turan'ın kusur oranları doğrultusunda bir kez de Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi. 


SANIK TALİ KUSURLU BULUNDU
İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 3 trafik uzmanının hazırladığı bilirkişi raporunda, sanık Şahin Arpacı'ın çöp kamyonu ile yolun icap ve şartlarına uygun süratle seyretmesi, aynı güzergahta devamlı seyrettiği için kavşağı bildiğinden kavşağa yaklaşırken ikaz levhasını da göz önüne alarak yavaşlaması gerektiği vurgulandı. 
Raporda, sanık Arpacı'ın aksi istikametten gelerek E-5 Karayolu'na çıkmak isteyen otomobili önceden görme imkanının olması nedeniyle korna çalarak sürücüyü ikaz etmesi gerektiği ifade edilerek, çarpmayı önlemek için zamanında tedbir almadığı, dikkat ve özen yükümlüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle sanığın tali kusurlu olduğu kaydedildi. 

'ASLİ KUSURLU MAKTUL'
Kazada hayatını kaybeden sürücü Seyit Turan'ın ise olay mahalline geldiğinde kendisinin dönüş yönünde fasılalı kırmızı ışık yandığı için kavşak başında durması, yolu kontrol etmesi ve yaklaşan çöp kamyonun geçmesini beklemesi gerekirken, bunlara uymadığı anlatılan raporda, maktulün alkollü oluşunun da etkisi ile cesaretini artırarak tehlike karşısında tedbir almasının zayıfladığı ifade edildi. 


Raporda, maktul Turan'ın aracın gelişini görmesine rağmen geçebileceğini düşünerek kavşağa girip kamyonun önünü kapatmak suretiyle kazanın meydana gelmesine sebebiyet verdiği vurgulanarak, Turan'ın asli kusurlu olduğu belirtildi. 


KIZLARI DA ARABADAYDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 1 Ocak'ta sanık Şahin Arpacı yönetimindeki 34 US 1416 plakalı kamyon ile seyrederken, Piyale Paşa Bulvarı'ndan E-5 Kadıköy istikametine 16 CPL 16 plakalı aracıyla dönmek isteyen maktul Seyit Turan yönetimindeki araca çarptığı anlatılıyor. 
İddianamede, meydana gelen kaza sonucunda, otomobil sürücüsü Seyit Turan ve araçta bulunan eşi Yasemin Turan'ın hayatlarını kaybettikleri, kızları 4 yaşındaki Senem Turan'ın ise yaralandığı belirtiliyor. 

15 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR
Olayla ilgili düzenlenen Kaza Tespit Tutanağı'nda hem sanık Şahin Arpacı'nın hem de maktul Seyit Turan'ın kusurlarının yazdığı kaydedilen iddianamede, sanık Arpacı hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.