Önder Dinler doğum gününde babası M.Vedat Dinler’i kaybetti

Önder Dinler doğum gününde babası M.Vedat Dinler’i kaybetti

Şişli Platformu’na büyük katkıları olan ve Crowne Plaza Harbiye Oteli Genel Müdürü Öner Dinler doğum gününde babası İzmir’in ve Türkiye’nin yetiştirdiği spor adamı Mustafa Vedat Dinler’i kaybetti.

Mustafa Vedat Dinler'in cenazesi yarın (27 Aralık 2015, Pazar günü) öğle namazını müteakip İzmir'in Karabağlar Hacı Fatma Tatari Camii'nde kılınacak Cenaze Namazının ardından defnedilecek.

Şişli Platformu ve Şişli Gazetesi olarak; Mustafa Vedat Dinler’e Allah'tan Rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Mustafa Vedat Dinler kimdir?

15.09.1926 İzmir doğumludur. 1941 yılında İnönü Lisesinde spora başladı. Okulun atletizm, voleybol,  hentbol, basketbol takımlarında oynadı ve kaptanlık yaptı. Lise yıllarında sırıkla atlama ve üç adım atlama branşlarında Türkiye Liselerarası birincisi oldu. 1950 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsünden beden eğitimi öğretmeni olarak mezun oldu. İlk öğretmenlik görevini Tirebolu’da yaptı. Oradan Elbistan’a tayin oldu. Elbistan’da  Nurhayat Bolulu  ile evlendi.  1955 yılında öğretmenlikten istifa ederek ailesiyle birlikte İzmir’e döndü ve Sümerbank mağaza müdürü olarak çalıştı. Bu sürede de bazı devlet okullarının voleybol takımlarını da çalıştırarak çok sevdiği spordan kopmadı. 1968 yılında özel okullarda çalışmak üzere tekrar öğretmenliğe döndü.  Erdem Koleji, Ege Koleji, Özel Türk Koleji ve Fatih Kolejinde çalıştı ve 65 yaşına kadar mesleğini sürdürdü. Çok sayıda sporcu yetiştirdi.

Özellikle 65 yaşından sonra ‘Master Atlet’ olarak dünyanın hemen her yerinde Atletizm yarışlarına katıldı: 2005 yılında Puerto Rico’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda sırıkla atlamada kendi yaş grubunda Dünya Birincisi,  2008 yılında, 80 yaş üstü sırıkla atlama Avrupa İkincisi oldu. Çok sayıda Balkan ve Türkiye Rekoru kırdı.

Gerek STK’lardan gerekse federasyonlardan çok sayıda ödül aldı. 2007 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından  ‘82 yaşında hala spor yaptığı, spora hizmet ettiği, ulusal ve  uluslararası ödüller kazanan örnek sportmen olduğu için’  kendisine Sportif Kariyer dalında Fair Play ödülü verildi.

2008 yılında Türkiye Voleybol Federasyonu federasyonun 50’nci Kuruluş Yılı olması sebebi ile kendisine  “Uluslararası Voleybol Hakemi olarak verdiği hizmetlere karşılık”  şükran ödülü verildi.  

Yine 2008 yılında Mazhar Zorlu adına verilen İzmir’e Katkı ödüllerinde ‘Tüm zamanların En Başarılı Atletizm Sporcusu’ ödülü verildi.

2014 yılında Türkiye Futbol Adamları Derneği ‘İnsanlar yaşarken de anılmalıdır’ ödüllerinde Spora Hizmet Ödülü aldı.

M.Vedat Dinler İzmir’in ilk uluslararası Voleybol Hakemi Kokartı takan kişisidir.  Çok sayıda turnuvalarda maçlar idare etti. 1965 yılında Torino Üniversite oyunlarında 8 başhakemlik, 3 yan hakemlik görevi yaptı ve turnuvanın en başarılı hakemi seçildi. Ayrıca İzmir Atletizm Ajanlığı yaptı.

M.Vedat Dinler kendini yaşadığı topluma değer katmaya adamış, gerçek bir aydındır. Kendinden sonraki nesillere kalıcı bir eser bırakmak adına ‘Sümerbank Anılarım’, ‘Fatih Koleji Anılarım’ ve İzmir için referans kitaplardan biri olan ‘2nci Karantina Anılarım’ adı ile üç kitap, bir şiir kitabı yazdı.

Yaşar Aksoy kendisiyle ilgili gazetede yazdığı köşe yazısına şöyle başlamıştır:

İzmir’in en güzel hemşerilerinden biri Vedat Dinler’dir. Kimdir Vedat Dinler?

Spor öğretmeni, sporcu, yazar, ikinci karantinalı, İzmir aşığı.. Vedat Dinler eli öpülesi bir büyüğümüzdür. Dört yetişkin evladı ve torunlarıyla birlikte örnek bir yaşam yaratan Vedat Dinler; İzmir’de dört özel okulda 23,5 yıl spor öğretmenliği yapmış, önemli sporcuların yetişmesinde başrolü oynamıştır ..

 Kendisi 89 yaşında 4 evladı, damatları, gelinleri, 6 torunu ve 4 torun çocuğu ile büyük bir ailenin gurur kaynağı olarak hayata gözleri yumdu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.