Oto hırsızlarına ‘bakire’ operasyonu

Oto hırsızlarına ‘bakire’ operasyonu

İstanbul’da çaldıkları otomobillere sahte evrak ve belge düzenledikten sonra piyasa değerinin altında fiyatla sattıkları ileri sürülen iki oto hırsızlık çetesine yönelik operasyonda 41 kişi gözaltına alındı.

Çete üyelerine yapılan takip ve operasyon anları polis kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Çete üyelerinin polisin takibinden kurtulabilmek için kendi arlarında şifreli konuştukları, benzinli otomobilleri ‘bakire’, dizel otomobilleri de ‘dul’ olarak şifreledikleri tespit edildi.

Sabıkalı kişilerden oluşanşebekenin otomobil hırsızlığı yaptıklarını belirleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 7 aylık teknik ve fiziki takibin ardından operasyon düğmesine bastı. İstanbul’un da aralarında bulunduğu 8 ilde 60 farklı adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 41 kişi gözaltına alındı. Polis kamerasının da kayıtta olduğu takip süresince, iki farklı çete olarak yapılanan hırsızların çaldıkları otomobile benzin almaları, çalıntı aracın plakasını değiştirmeleri ve birbirleriyle buluşma anları saniye saniye kaydedildi.

İki grup halinde çalışan çete üyelerinin, İstanbul’dan çaldıkları otomobilleri çeşitli illere götürerek sahte evrak ve belgelerle piyasa değerinin altında sattıkları belirlendi. Takip sırasında çete üyelerinin şifreli konuştukları, Range Rover marka araca 'Recep', benzinli arabaya 'bakire', dizel arabaya da 'dul' şifresini kullandıkları belirlendi. Tespitlerin ardından 26 Şubat’ta gerçekleştirilen operasyonlar polis kamerasınca da kaydedildi..

Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından 10 şüpheli savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 31 şüpheli ise Çağlayan’daki İstanbul Adlaet Sarayı’na sevk edildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.