Otoyolda ölümlü kaza otobüs kamerasında

Otoyolda ölümlü kaza otobüs kamerasında

Maltepe’de, 5 Ocak’ta meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği kaza anı, otomobile çarpan halk otobüsünün güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Görüntülerde, bayan sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle sağa sola savrulan otomobile otobüsün çarpması ve yolcular arasındaki bağrışma dikkat çekiyor.

D-100 karayolu İstanbul istikametinde 5 Ocak tarihinde meydana gelen kazada, içerisinde annesi Akgül Kalender ile kız kardeşi Sevim Yıldız’ın bulunduğu Suna Parlar yönetimindeki 34 ED 8144 plakalı otomobil, bilinmeyen bir nedenle savrulmaya başladı. Kontrolden çıkan otomobi,l orta şeritte yan olarak durdu. Bu sırada aynı şeritten ilerleyen ve Kurtköy-Kadıköy seferini yapan Sinan Kılıç’ın kullandığı 34 PD 334 plakalı özel halk otobüsü de aniden önüne geçerek duran otomobile çarptıktan sonra durabildi. Kazada Sevim Yıldız hayatını kaybederken anne Akgül Kalender ve kızı Suna Parlar ağır yaralandı.

Bu arada ölümlü kaza, halk otobüsünde bulunan güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Halk otobüsü, D-100 karayolu Cevizli durağından yolcu aldıktan sonra hareket ediyor. Bu sırada Parlar yönetimindeki otomobil de Cevizli köprüsünden D-100 karayoluna katılarak otobüsün önünden aynı istikamette ilerlemeye devam ediyor. Ancak kısa süre sonra otomobil yalpalamaya başladıktan sonra kontrolünü kaybederek halk otobüsünün ilerlediği şeritte yan pozisyonda duruyor. Otobüs, bir anda önüne fırlayan otomobile hızla çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle otobüsün ön camı kırılırken, müşterilerin de bağırmaları kameraya yansıyor.

Görüntüleri basın mensuplarıyla birlikte inceleyen özel halk otobüsünün bağlı bulunduğu şirketin yönetim kurulu başkanı Mehmet Cemal Soydaş, sanılanın aksine görüntülerde halk otobüsü sürücüsünün kazada hiçbir kusurunun olmadığının görüldüğünü söyledi. İETT Genel Müdürlüğü denetiminde görev yaptıklarını belirten Soydaş, kendilerine bağlı 175 halk otobüsünün tamamına kamera sistemi kurduklarını ifade etti. Soydaş, bu sistemin özellikle suçluların yakalanmasında da büyük faydasının olduğunu söyleyerek emniyet yetkililerine verdikleri görüntüler ile çok sayıda suçlunun yakalanması konusunda yardımcı olduklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.