Ozan Sağdıç fotoğraflarıyla hayata yeni bir bakış

Ozan Sağdıç fotoğraflarıyla hayata yeni bir bakış

60 yıldır foto muhabirlik mesleğini büyük bir özveriyle sürdüren devlet sanatçısı Ozan Sağdıç’ın meslek yaşamının fotoğrafları, Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde “Resmen” Tanığım ki” isimli dev bir sergiyle sevenlerine sunuluyor.

60 yıldır foto muhabirlik mesleğini büyük bir özveriyle sürdüren devlet sanatçısı Ozan Sağdıç’ın meslek yaşamı Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde “Resmen” Tanığım ki” isimli dev bir sergiyle sevenlerine sunuluyor.


Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin tüm salonları ve konferans salonu Ozan Sağdıç’ın fotoğraflarıyla dolu olacak. Etkinlik küratörü Mehmet Arslan Güven etkinlik hakkında “Türk fotoğrafının en önemli değerlerinden birisi Ozan Sağdıç. Bugüne kadar farklı platformlarda gösterilen tüm fotoğrafları, ilk sergilendiği şekli ile burada toparlandı, büyük kısmı yeniden basıldı. Sergi, Türkiye’de bir kişi için yapılan en büyük fotoğraf etkinliklerinden biri” dedi.

Sunulacak bu kapsamlı meslek sergisini, ‘Fotoğraf fuarı’ diye tanımlayan devlet sanatçısı Ozan Sağdıç; 60 yıl önce mesleğe başladığını, 1956 yılında da ’da Hayat Mecmuası’na foto muhabiri olarak adım attığını söyledi. Sağdıç Türkiye’de ilk 45’lik kapağını, ilk plak kapağını, ilk foto romanı yaptığını, yayınlanmış 15 kitabı olduğunu da sözlerine ekledi.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ziyaretçilerini bekleyecek olan Ozan Sağdıç’ın 60 yıllık meslek yaşamının sergisi 27 Şubat tarihine kadar görülebilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.