Pazar günü İstanbul'da yoğun kar bekleniyor

Pazar günü İstanbul'da yoğun kar bekleniyor

Uzun bir süredir beklenen yağışlar yurt genelinde başladı. Hava sıcaklıkları karayelin etkisi ile hızla düşüyor.

Yarından itibaren sıcaklıklar ülke genelinde hızlı bir şekilde azalıyor, hafta başından itibaren ise mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.  İstanbul'da yer yer etkili olan yağışın öğle saatlerine doğru kesilmesi bekleniyor. Sıcaklık bugün İstanbul'da 3 derece civarında seyredecek.  Öte yandan, kurak geçen sonbahar aylarının ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı bugün başladı. Kar yağışının hafta sonu etkisini artırması bekleniyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan haftalık hava durumu tahminine göre; pazar günü kar yağışı İstanbul'da yoğunlaşacak.  Tahminler bu yönde olurken kente ilk kar düştü. Anadolu Yakası'nda öğle saatlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı.

SOĞUK HAVA SİBİRYA'DAN GELİYOR

Öte yandan AKOM'un açıklamasına göre, İstanbul bu geceden itibaren Sibirya kökenli yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine giriyor.   Cumartesi günü aralıklarla yağması beklenen kar yağışının pazar ve pazartesi günü kuzeyli yönlerden esen rüzgarın kuvvetlenmesiyle beraber, özellikle Marmara ve Karadeniz'in kıyı kesimlerinde deniz etkisiyle birlikte kar yoğunluğunun artabileceği tahmin ediliyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR DEVAM EDEBİLİR

Sıcaklıkların eksilere inmesiyle birlikte buzlanma ve don hadiselerinin yaşanabileceği hatırlatılmasında bulunulurken, kar yağışının Çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edebileceği bilgisine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.