Picasso'nun ilham perisi açık artırmada

Picasso'nun ilham perisi açık artırmada

İspanyol ressam Picasso'nun ikinci eşi Jacqueline Roque'yi resmettiği kübik portre, Sotheby's'in çevirimiçi müzayedesinde satışa çıkıyor. Sanatçının 1962'de yaptığı tablonun 12 milyon dolara alıcı bulması bekleniyor.

Kovid-19 salgınıyla birlikte kültür-sanatın bütün sektörlerinde olduğu gibi, açık artırma dünyasında da çevirimiçi satışlar artık müzayedelerin normali haline geldi.

8 ARALIK'TA GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

İlk çevirim içi müzayedeyi düzenleyen dünyaca ünlü Londra merkezli müzayede evi Sotheby's açık artırmalarına bu yolla devam ediyor. Müzayede evinin 8 Aralık’ta gerçekleşecek yeni çevirim içi müzayedesinde ise Pablo Picasso'nun Jacqueline Roque’yi resmettiği kübik portresi dikkati çekiyor. 

00'DEN FAZLA PORTRESİNİ YAPTI

Ressamın kendisinden 40 yaş küçük olan ikinci eşi ve ilham perisi olarak bilinen Roque’nin 11 yıllık evlilikleri süresince 400’den fazla portresini yaptığı biliniyor.

01-001.jpg

Bu portrelerin en önemli yanı, 70 yıl sonra Picasso’yu yeniden en başa, neredeyse Mavi Dönemi’ndeki çizimlerine geri döndüren klasik hareketsizliği ve Roque’nin özelliklerini dikkatle yansıtmasıydı. Roque ile yaşadığı yıllar, Picasso’nun en verimli dönemlerinden. 

12 MİLYON DOLAR DEĞER BİÇİLDİ

Müzayedede yer alacak olan 1962 tarihli 'Buste de femme assise' tablosu ise Roque’nin çift profilli portresi olarak öne çıkıyor. Tablonun 12 milyon dolara (yaklaşık 93 milyon lira) satılması bekleniyor. Sanatçının bir başka sevgilisi, Fernande Olivier’i resmettiği ‘Femme Assise’ (Oturan Kadın) isimli tablosu 2016'da 64 milyon dolara (Yaklaşık 494 milyon lira) alıcı bulmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.