Polis dayağı ile ilgili davaların birleştirilmesi için görüş istendi

Polis dayağı ile ilgili davaların birleştirilmesi için görüş istendi

Fatih’te, bir vatandaşın polisler tarafından darp edilmesi olayıyla ilgili davada, dosyanın olaya ilişkin açılan diğer dava ile birleştirilmesi hususunda görüş istenmesine karar verildi.

Fatih’te Ahmet Koca adlı vatandaşın polisler tarafından darp edilmesi olayıyla ilgili Koca’nın polise direnme suçundan yargılandığı davanın 2. duruşması yapıldı. İstanbul 30. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Ahmet Koca ile şikayetçi polislerden Ahmet Özdemir, Muhammed Mustafa Gülcan, Ahmet Gülen, Can Ahmet Akgün ve Seyit Ali Aktaş katıldı.

Sanık Ahmet Koca savunmasında, polislere direnmediğini, hakarette bulunmadığını ileri sürdü. Polislerin kendisini darp ettiklerini söyleyen Koca, “Ben kendileri hakkında şikayette bulundum ve işkence suçundan kamu davası açıldı.” dedi. Koca beraat talebinde bulundu.

Polisler ise sanığın kendilerine direndiğini ve hakaret ettiğini belirterek şikayetçi olduklarını kaydetti. Müştekiler davaya katılma talebinde bulundu. Hakimin sorusu üzerine polislerden Muhammed Mustafa Gülcan, olay nedeniyle meslekten ihraç edildiğini hatırlattı. Diğerleri ise görevlerine devam ettiklerini söyledi.

Mahkeme, suçtan zarar görme ihtimaline bağlı olarak müştekilerin katılma taleplerini kabul etti. Aynı olayla ilgili İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Koca’nın şikayeti ile polisler hakkında açılan dava ile bu dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunu belirten mahkeme, bu nedenle İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nden görüş istenmesine karar verdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.