Polis şehit eden örgüt üyesinin iki kez müebbet hapsi istendi

Polis şehit eden örgüt üyesinin iki kez müebbet hapsi istendi

Gaziosmanpaşa’da, Zekeriya Yurdakul isimli polis memurunu şehit eden örgüt üyesi Sultan Işıklı’nın iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Gaziosmanpaşa’da görev dönüşü bir büfede öğle yemeği yerken silahlı saldırıya uğrayan polis memuru Zekeriya Yurdakul’un şehit edilmesiyle ilgili soruşturmada iddianame tamamlandı.

TMK savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli Sultan Işıklı’nın polis memuru Yurdakul’un şehit olmasına neden olan saldırı ile Mayıs ayında Fatih’te Mc Donald’s’a bomba konulması olayının faili olduğu belirtildi. Işıklı’nın bu saldırılar ile devlet düzenini ortadan kaldırmayı amaçladığının belirtildiği iddianamede, şüphelinin terör örgütü DHKP-C örgütünün üyesi olduğu ve örgüt adına bu eylemleri gerçekleştirdiği ifade edildi.

Işıklı’nın, “Anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi. Polis Memuru Zekeriya Yurdakul’u kasten öldürmek suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenen Işıklı’nın terör örgütü üyesi olmak suçundan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edildi.

Yurdakul’un şehit edildiği Haziran ayında gerçekleştirilen saldırının ardından Sultan Işıklı olayın faili olarak aranmaya başlanmıştı. Işıklı, saldırıdan bir ay sonara Gaziosmanpaşa’da polis ile çatışmaya girmiş yaralı olarak yakalanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.