Putin , Dolmabahçe'de

Putin , Dolmabahçe'de

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere İstanbul temasları kapsamında Başbakan Erdoğan'la görüşmek üzere Dolmabahçe'ye gitti.

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere İstanbul'a geldi. 

Rusya Devlet Başkanı Putin'i taşıyan özel uçak, saat 13.15'te Atatürk Havalimanı'na indi. Putin'i karşılamak için Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovski, uçağa geçti. 

Putin, Devlet Konukevi'ne yakın bir yere park edilişinden yaklaşık 10 dakika sonra Ivanovski ve diğer Rus yetkililerin ardından uçaktan tek başına indi. 

Putin'i, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde, kırmızı halı üzerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve diğer yetkililer karşıladı.
 

Kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşan ve selamlaşan Putin, apronda bekleyen gazetecilere de el salladı. 

Putin daha sonra apronda hazır bekletilen limuzine binerek, yoğun güvenlik önlemleri altında havalimanından ayrıldı. 

Bu arada, ziyareti sırasında Putin'e eşlik edecek Rus iş adamlarını taşıyan uçak da yaklaşık bir saat önce İstanbul'a geldi. 

YOĞUN GÜVENLİK 
Rusya Devlet Başkanı Putin'in uçağının indiği Atatürk Havalimanı'nda sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemi alındı. Başkan Putin'in konvoyuna eşlik edecek araçların aprona girişlerine, görevliler tarafından dedektör köpek eşliğinde yapılan aranmalardan sonra izin verildi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in akşam saatlerinde İstanbul'dan ayrılması bekleniyor. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Başbakanlık Ofisi'nde görüşecek. 

Görüşmenin ardından Türkiye-Rusya 3. Üst Düzey İşbirliği Konseyi Toplantısı yapılacak. Erdoğan ile Putin, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.