Radyo İstanbul Ajansı, yayın hayatına başladı

Radyo İstanbul Ajansı, yayın hayatına başladı

İstanbul'un ilk internet radyosu olan Radyo İstanbul Ajansı yayın hayatına başladı. Radyo İstanbul Ajansı'nın tanıtım toplantısına katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, radyonun ilk programında ünlü radyocu Gezegen Mehmet’in konuğu oldu.

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından hizmete sunulan, İstanbulluların kentle ilgili haberlere anında ulaşabileceği, Radyo İstanbul Ajansı’nın tanıtım toplantısı yapıldı. İstanbul İl Afet ve Acil durum Müdürlüğü’ndeki tanıtıma İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı. Vali Mutlu, ‘Şehri Dinleyin’ sloganıyla yayın hayatına başlayan radyonun ilk programında Gezegen Mehmet’in konuğu oldu.

Açılışta konuşan Hüseyin Avni Mutlu, sözlerine radyonun şehre hayırlı olması temennisiyle başladı. “Bu şehri dinlememiz gerekiyor” diyen Mutlu, radyo ile yeni bir köprü kurarak İstanbul’u hemşehrilerine anlatmayı amaçladıklarını ifade etti. İstanbul Ajansı’yla Şubat 2011’de iletişim dünyasında yeni projeler başlattıklarını aktaran Vali Mutlu, 2 yıl içerisinde çok büyük mesafe aldıklarını söyledi. Hüseyin avni Mutlu, İstanbul Ajansı’nın bin 500’den fazla medyaya haber geçtiğini ve İstanbul Ajansı bünyesindeki projelerle önemli rakamlara ulaştıkları bilgisini verdi.

Radyo İstanbul Ajansı hakkında bilgi veren Mutlu, İstanbul’la İstanbullular daha iyi iletişim kursunlar diye internet radyosunu kurduklarını dile getirdi. Mutlu, “Radyomuz, dolu dolu programlarla 24 saat boyunca yayın yayında olacağız. Radyoda ayrıca sivil toplumun sesi olmaya da gayret göstereceğiz” şeklinde konuştu.

‘RADYOMUZ REKLAM ALMAYACAK’

Radyonun kar amacıyla kurulmadığını belirten Hüseyin Avni Mutlu, “Asla reklam almayacağız. Bizim radyomuz ticari bir radyo olmayacak. Ama çok ciddi gönül katkıları olacaktır. Sivil toplum kuruluşları üzerinden bütün Türkiye’ye vereceğimiz mesajlar olacak. Sadece İstanbul’un değil herkesin sesi olmaya çalışacağız” dedi.
Radyoda program yapıp yapmayacağı sorulan Hüseyin Avni Mutlu, “Davet alırsak program yaparız. Radyomuz aracılığı ile halkımızla irtibat halinde olmayı önemsiyoruz. Ancak radyonun kamunun sesi değil halkın sesi olarak hizmet verecek.

‘İSTANBUL’UN BU RADYOYA İHTİYACI VARDI’

Kral TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay (Gezegen Mehmet) da, İstanbul’un yerel mantıkla yayın yapan bir radyoya ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Akbay, Radyo İstanbul Ajansı’nın da bu anlamda önemli olduğunu vurguladı. Mehmet Akbay, gerekli olduğu anlarda kendi yayınlarını keserek Radyo İstanbul Ajansı’na bağlanmayı da istediğini ifade etti.

Konuşmalardan sonra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezegen Mehmet'in sunduğu radyonun ilk programına katıldı.

MÜZİKLER ERHAN GÜLERYÜZ’DEN

İstanbul’a dair bütün gelişmeleri dinleyicilerine aktarmayı amaçlayan Radyo İstanbul Ajansı’nın Jingle'ları Erhan Güleryüz tarafından yapıldı. Gezegen Mehmet, Erhan Güleryüz, Özay Şendir, Afrikalı Ali, Arzu Kaya, Elife Yılmaz, Umut Öztürk, Onur Sakar ve daha birçok ünlü radyocu, haftada bir gün Radyo İstanbul Ajansı’ndan İstanbullulara hitap edecek.

İstanbul’un fikir adamları, hanları, şarkıları, mimarları, tarihi vakıfları, içinden İstanbul geçen filmler, İstanbul’un kültür sanat hayatı, camileri ve İstanbul lezzetleriyle yedi tepeli şehir, radyo aracılığıyla İstanbullulara yeniden tanıtılacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.