Randevu İstanbul Film Festivali başladı

Randevu İstanbul Film Festivali başladı

15.Uluslararası Randevu İstanbul Film Festivali” dün akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlenen törenle açıldı

 Sunuculuğunu Ece Sükan’ın üstlendiği törende vurmalı çalgı, perküsyon ustası Burhan Öçal ve Rus Piyanist Alexey Botinov izleyicilere muhteşem bir performans sergiledi. Performans gösterisinin ardından Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Kültür ve Sanata Katkı Ödülünü Türsak Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil’den aldı. Perküsyon ustası Burhan Öçal ise  Muhteşem Yüzyıl dizisinin Hatice Sultanı Selma Ergeç’in elinden Kültür ve Sanat’a katkı ödülü aldı.

Gelenekselleşen ödül töreninde Prof. Dr. Nurhan Atasoy Onur Ödülü’nü Prof. Dr. İlber Ortaylı’dan alırken, Senarist Yönetmen Ümit Ünal ödülünü usta oyuncu Serra Yılmaz’dan aldı. Türsak Vakfı’nın gelenekselleşen Emek Ödülünü ise Yeşilçam’ın usta Görüntü Yönetmeni Özdemir Öğüt, ödülünü başarılı oyuncu Ayten Soykök’ten aldı.

Yılın Son Randevusuna 1800’ler den davet : Anna Karenina

Yılın son randevusu sloganıyla 15. Yılını geride bırakan “ 15. Randevu İstanbul Film Festivali’nin” Açılış Filmi ise, Tolstoy realizmi, yönetmen Joe Wright’ın gözüyle perdeye yansıdı. Oscar’ın bu seneki güçlü adaylarından, Keira Knightley’nin Karenina’sı, Jude Law’un Karenin’iyle övgülere boğulan, yüzyıllık Anna Karenina, günümüz izleyenlerini 1800’lerin Rusya’sına davet eden modern bir masalla Randevu İstanbul Film Festivali Konukları ile buluştu.

Törene katılanlar arasında; Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , Türsak Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil ve eşi Sevin Yeğitgil, Selçuk Yöntem, Serra Yılmaz, Selma Ergeç, Yekta Kopan, Ayten Soykök, katılanlar arasındaydı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.