Rekabet Kongresi başlıyor

Rekabet Kongresi başlıyor

Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ve Sabancı Üniversitesi-TÜSİAD Rekabet Forumu (REF) işbirliği ile, bu yıl sekizincisi düzenlenen "Rekabet Kongresi", yarın İstanbul Marmara Oteli'nde "Sektörel Politikalar ile Rekabet Gücünü Artırmak" başlığı ile

TÜSİAD'ın açıklamasına göre, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katılmasının beklendiği kongrenin açılış konuşmaları, Sabancı Üniversitesi Rektörü ve REF Üst Kurul Eşbaşkanı Prof. Dr. Nihat Berker, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muharrem Yılmaz, SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Timur Erk, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından yapılacak. 

Sektörel politikalarla rekabet gücünün artırılması konusunun ele alınacağı kongrede OECD Kıdemli Ekonomisti Dr. Chiara Criscuolo, TİM Danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel ve Borusan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Agah Uğur konuk konuşmacı olarak yer alacak. 

Kongrede, Ekonomi Bakanlığı Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdürü Ömür Demir Kızılarslan ve Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü İbrahim Uslu birer sunum gerçekleştirecek. Kongre kapsamında "Sektörel Politikalar ile Rekabet Gücünü Artırmak" ve "Kimya Değer Zincirinde Rekabet Gücü" başlıklı iki panel düzenlenecek. 

DİĞER BAŞLIKLAR 
Kongrede ayrıca, SEDEFED ve REF tarafından hazırlanan iki rapor kamuoyuna tanıtılacak. "WEF Küresel Rekabet Raporu 2012-2013, Türkiye için Bir Değerlendirme" başlıklı rapor Doğuş Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Ülengin tarafından ve "Kimya Sektörü Rekabet Gücü Raporu 2012" başlıklı rapor ise Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şule Önsel tarafından sunulacak. 

Sabancı Üniversitesi-TÜSİAD Rekabet Forumu ve Sektörel Dernekler Federasyonu'nun (SEDEFED) tarafından toplumun ilgili tüm kesimlerinde rekabet konusuna dikkati çekmek amacıyla oluşturulan Türkiye'nin ilk 'Rekabet Kongresi' 2005 yılında düzenlendi. Kongrede, Türkiye'nin önemli bir kalkınma atılımı yapması için gereken sanayi politikalarının ve devlet-üniversite-özel sektör işbirliklerinin oluşumuna katkı sağlaması amaçlanıyor. Rekabet Kongresi'nde 2006 yılında "İnovasyon", 2007 yılında "Büyüme Dinamikleri", 2008 yılında 

"Küresel Bekleyişler", 2009 yılında "Krizden Çıkışın Yolu", 2010 yılında "Geleceğin Tasarımında Rekabet Gücü" ve 2011 yılında ise "Büyüme, Rekabet Gücü ve İnovasyon" temaları ele alındı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.