Rusya vizesi çıkartmak

Rusya vizesi çıkartmak

Rusya vize başvurularında bulunacak Türk vatandaşları, Rusya ve Türkiye arasında yapılan vize muafiyeti anlaşmasına göre, iki ülkenin vatandaşları, karşılıklı olarak 18 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde vize başvurularından muaf tutulmuşlardır.

Rusya diplomatik yetkilisi olan kişiler, Rusya’ya seyahat etmeyi düşünen Umuma mahsus pasaportu olanların Türkiye’de oturma izni olan üçüncü ülke vatandaşlarını vize almaları konusunda vize prosedürüne tabi tuttu. Rusya ülkesine seyahat amacıyla gidecek kişilerin, Rusya vizesi başvuru işlemlerini Rusya Büyükelçiliği ve Rusya Başkonsolosluğu’na yapmaları gerekir.

Diğer yandan Rusya Konsolosluğu’nun vize başvurusu konularında görev olarak verdiği vize merkezleri aracılığıyla da yapabilirler. Rusya seyahati yapmayı düşünen Türk vatandaşları, Rusya’ya yapacakları turistik veya kısa süreli olacak iş görüşmeleri için çift girişli veya tek girişli Rusya vize başvurularını tamamlamaları gerekir. Hizmet pasaportu ve Hususi pasaportu bulunan Türk vatandaşları30 günü geçmeyecek şekilde, Rusya vize başvurularından muaf edildiler. Rusya vize başvurusu yapılırken Rusya vize başvuru formunu doldurmak zorunludur. Rusya vize başvuru formu Rusya Konsolosluğu’nun web sayfasına giriş yapılarak doldurulur.

Rusya Vize Başvurusu

Rusya seyahati yapacak Türk vatandaşı Rusya vize başvurusu formunu güncel bilgiler olacak şekilde eksik olmayacak biçimde doldurması gerekir. Vize başvuru formu üzerinde yer alan fotoğraf kısmına da fotoğrafın yapıştırılması zorunludur. Rusya vize başvuru formu internet üzerinden doldurulup bir çıktısı alınır ve imzalanır. Rusya ülkesine kaç sefer giriş ve çıkış yapılacağı yazılmalıdır. Rusya vize başvuru formu doldurulduktan sonra Rusya’ya yapılacak seyahatin nedenine göre vize türlerinden hangisi size göre uygun ise onun evrakları hazırlanır. Rusya vize başvuruları bakımından değişik vize türlerine ayrılmaktadır. Yapılacak seyahatin amacı hangi vize türüne uygun ise o vize türüne başvuru yapılması gerekir. Rusya vize başvuru işlemleri Rusya’ya giriş ve çıkış sayılarına göre yapılmaktadır. Rusya’ya giriş ve çıkış sayısına göre yapılan vize çeşidi 3 kısma ayrılır.

Rusya Tek Girişli Vizesi: Tek girişli vize çeşidi Rusya’ya 1 defa giriş ve çıkış olanağı vermektedir.

Rusya Çift Girişli Vizesi: Rusya’ya yapılacak seyahatlerde, Rusya ülkesine 2 defa giriş ve çıkış olanağı vermektedir.

Rusya Çok Girişli Vizesi: Rusya’ya gidilmesi durumunda Rusya çok girişli vize, uzun süreli vize olmaktadır. 180 gün içinde 90 gün kalma olanağı sunar. Tek ve çift girişli Rusya vizeleri genel olarak 30 gün için verilir.

Rusya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Rusya vizesine başvuru yapacak olan bireyler, vize türüne uygun olan evrakları hazırlamaları gerekir. Rusya vize başvurusunda hazırlanacak evraklar eksik olmayacak ve yeni bilgilerin girilmesi zorunludur. Vize başvurusu için hazırlanan evraklar da eksik veya yanlış bilgilerin olması durumunda Rusya vize başvuruları iptal olmaktadır. Bu nedenle çok dikkatli olunması gerekir. İptal olan Rusya vize başvurusu için yeniden başvuru yapmanız gerekecektir. Rusya vizesi için gerekli evraklar şunlardır.

l Rusya vize başvuru formu

l 2 adet sayfası boş olacak ve Rusya dönüşünden sonra 6 ay daha kullanma süresi olan Pasaport

l Rusya vizesi başvurusunda bulunan kişinin kimlik fotokopisi

l Vize başvurusunu yapacak kişinin 2 adet biyometrik fotoğrafı

l Rusya ülkesinden gelen davetiye

l Yabancı uyruklu kişilerin Türkiye oturum izni.

l Rusya vizesi başvurusunun türüne göre gerekli evraklar.

Rusya vize başvurularının yapılmasından sonra vize başvurusunun sonuçları beklenir. Rusya vize başvurularını değerlendirme yetkisi Rusya Büyükelçiliği ve Rusya Başkonsolosluğu tarafından yapılmaktadır. Vize başvuru sonuçları 4 veya 10 gün içinde açıklanmaktadır. Fakat resmi tatiller ile konsolosluğun yoğunluk durumu sonuçların açıklanmasında etkili olmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.