Sabiha Gökçen'e %60 Payla Büyük Ortak

Sabiha Gökçen'e %60 Payla Büyük Ortak

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yüzde 40 hisseye sahip Hintli GMR hisselerini Malaysia Airport'a satıyor. Malaysia Airport Sabiha Gökçen Havalima'nında yüzde 20 hisseye sahipti. Böylece Malezyalı şirket yüzde 60 payla büyük ortak oldu.

     Hindistan merkezli GMR'nin Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım ve Yapım İşletme A.Ş'de GMR Infarstracture Limited yoluyla sahip olduğu yüzde 27,55 ve GMR Infrastructure Overseas aracılığı ile sahip olduğu yüzde 12,45 oranındaki hisselerini, bu hisseleri öncelikli satın alma hakkı olan Malaysia Airport'a satıyor.

     Malaysia Airport, GMR'nin Sabiha Gökçen'deki hisselerini satın almak için teklifte bulunduğunu Malezya borsasına bildirdi. Ayrıca GMR Infrastructure'ın LGM Havalimanı İşletmeleri Ticaret ve Turizm A.Ş.'deki yüzde 40 payını da satın alacak.  

     Malaysia Airport, bu satın almalar için toplam 225 milyon euro nakit ödeme teklif etti.

     Malaysia Airport'un Sabiha Gölçen Havalimanı'nda yüzde 20 hissesi bulunuyordu.

     TAV Havalimanları Holding, GMR Infrastructure'ın Sabiha Gökçen hisselerini almak için görüşmelerde bulunuyordu. Hindistan basına göre TAV, yüzde 40 hisse için 200-250 milyon dolar aralığında bir bedel ödemeye hazırlanıyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.