Sahte para operasyonu

Sahte para operasyonu

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tekstil baskı makinelerini kullanarak sahte para basan bir şebekeye operasyon düzenledi, 10 ayrı adrese yapılan baskında 18 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şebekenin piyasaya sahte para sürmeye hazırlandıklarını tespit etti. Yapılan takip çalışmalarının ardından, Bağcılar, Bahçelievler ve Küçükçekmece'de bulunan 2 işyeri ve 8 ayrı eve yapılan baskınlarda 18 kişi gözaltına alındı.

Yapılan baskında, 217 adet 200 Euro'luk sahte banknot, 117 adet 200 TL'lik sahte banknot, 11 adet 100 TL'lik sahte banknot, 255 adet 50 TL'lik sahte banknot, 226 adet 20 TL'lik sahte banknot ile tabaka halinde bir tarafı basılmış diğer tarafı basılmamış sahte banknotlar ele geçirildi. Ayrıca yapılan operasyonda sahte para basımında kullanılan bazı malzemeler ele geçirildi. Sahte paraların

Şebekenin farklı bir yöntem kullandığı, tekstil sektöründe kullanılan baskı makinelerinde sahte para ürettikleri, bu amaçla da çok sayıda baskı kalıbı oluşturduğu uğrenildi. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.