Sahte polislere gözaltı

Sahte polislere gözaltı

İstanbul'a kaçak olarak gelen Bangladeş uyruklu kişilere kendilerini polis olarak tanıtarak evlerine baskın yaptıktan sonra para ve cep telefonlarını alıp, zincirlerle bağlayarak kaçan 12 kişilik şebeke çökertildi.

      Bayrampaşa’da 20 Ekim 2013'de Türkiye’ye kaçak olarak giren kişilerin kaldığı bir evin sokağında kovalamaca yaşandığı ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri gönderildi. Polis evde kalan vizesiz Türkiye’ye giren dört Bangladeş uyruklu kişiyi gözaltına aldı. Bu kişiler evin kapısını kırarak giren polis yelekli ellerinde elektro şok cihazı bulanan bazı şüpheliler tarafından soyulmak istendiklerini, ancak o sırada evde bulunan diğer arkadaşlarının yardımıyla saldırganları kovaladıklarını anlattı. Bangladeş uyruklu kişiler daha önce arkadaşlarının kaldığı başka evlerde de benzer olayların yaşandığını söyleyince Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Şebeke üyeleri tespit edildi
      Gasp Büro Amirliği ekipleri güvelik kamera görüntüleri ve görgü şahitlerinin ifadelerine göre kısa sürede sahte polis şebekesinin üyelerinin kimliklerini tespit etti. Önceki sabaha karşı, Bayrampaşa, Esenler'de yapılan eş zamanlı baskınlarda liderliğini bir tekstil atölyesinde çalışan Nihat A.'nın (28) yaptığı öne sürüler 12 kişiyi gözaltına aldı.

Polis yelekli baskınlar yapmışlar
      Yapılan incelemede Türkiye’ye kaçak olan giren Bangladeşliler'in kaldıkları evleri tespit eden şebeke elemanlarının polis gibi davranarak baskınlar yaptığı ortaya çıktı. Polis yeleği giyerek evlere giren şebeke elemanlarının içeride bulunan Bangladeşliler'i yere yatırdığı, para ve cep telefonlarını gasp ettikten sonra zincirlerle bağlayıp kaçtıkları öğrenildi. Türkiye’de kaçak olarak bulunan Bangladeşliler'in polise gidemedikleri belirlendi. Gözaltına alınanlar arasında bulunan 5 Bangladeş uyruklu kişinin ise arkadaşlarının kaldığı yerleri şebeke üyelerine bildirdikleri öğrenildi. Şebekenin bu güne kadar göçmenlerin kaldığı 3 eve baskın yaptıklarını son baskında ise direniş görünce kaçmak zorunda kaldıklarını ortaya çıkardı.

Zincirle bağlı buluna Bangladeşliyi fidye için kaçırmışlar
      Öte yandan baskınlar sırasında şüphelilerin kaldığı bir evde elleri ve ayakları zincirle bağlı perişan bir halde bulunan Bangladeş uyruklu Haşim İslam’ın ise fidye amacıyla kaçırıldığı öğrenildi. Polis yaptığı araştırmada Haşim İslam’ın, İran’da insan ticareti yapan ağabeyinden fidye istemek amacıyla kaçırıldığını tespit etti. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.