Saldırgan kaçtı

Saldırgan kaçtı

Yol verme kavgası cinayetle bitti

Gaziosmanpaşa 'da geçiş üstünlüğü yüzünden başlayan tartışma cinayetle sonuçlandı. Elektrikçilik yapan evli ve 1 çocuk babası Yasin Başkurt (32) tabancayla vurularak öldürüldü. Zanlı, cinayetin ardından kaçarak izini kaybettirdi.

Bağlarbaşı Mahallesi, Plevne Kahramanları Sokak ile Pullu Sokak’ın kesiştiği yerde bu sabah 10.00 sıralarında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti:

Evinin bulunduğu Pullu Sokak üzerinden 34 ZA 6805 plakalı otomobiliyle geçen Yasin Başkurt, Plevne Kahramanları Sokağı’nın kesişiminde geçiş üstünlüğü nedeniyle bir sürücüyle tartışmaya başladı. Bu tartışma kısa süre içinde kavgaya dönüştü. Belinden silahını çeken saldırgan, Yasin Başkurt’a iki el ateş etti.

Yasin Başkurt başına isabet eden kurşunla ağır yaralanırken, saldırgan otomobiline binerek olay yerinden kaçtı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler adrese gelerek güvenlik şeridi oluşturdu. Sağlık ekipleri Yasin Başkurt’un olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Saldırganın olay yerinden beyaz renkli bir otomobille ayrıldığı bilgisi üzerine yakın çevrede çalışmalar yoğunlaştırıldı. Yapılan tüm çalışmalara rağmen saldırganın izine rastlanılmadı.

Yasin Başkurt’un yakınları cinayet haberini alınca olay yerine koştu. Torununun ölümüyle yıkılan Ramazan Başkurt, polisler ve vatandaşlar tarafından güçlükle sakinleştirildi. Yaşlı adamın bir elini göğsünün üzerinde tuttuğu ve güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Yine haber üzerine Pullu Sokak’a koşan Yasin Başkurt’un ablaları Canan ve Yasemin, polisler tarafından yakınlardaki bir özel hastaneye gönderildi. İki kadın, aldıkları bilgi üzerine koşarak olay yerinden uzaklaştı.

Yasin Başkurt'un cenazesi, Cumhuriyet Savcısı’nın incelemelerini tamamlamasının ardından morga gönderildi. Olay yerinde yapılan incelemede iki adet boş kovan ve 1 adet mermi çekirdeği bulundu.

Yetkililer, saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldığını belirttiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.