Samatya saldırganı adliyeye sevk edildi

Samatya saldırganı adliyeye sevk edildi

Fatih Samatya’da yaşlı kadınlara yönelik kesici aletlerle gerçekleştirilen saldırıların şüphelisi Murat Nazaryan (38) Vefa’da kaldığı pansiyonda gözaltına alındı.


Bazı mağdurlar ve görgü tanıklarınca teşhis edilen saldırganı, öldürülen Maritsa Küçük’ün (85) çantasındaki zarftan alınan kan örneği ele verdi. Biri cinayetle sonuçlanan 4 olayın faili olduğu belirlenen zanlının, Şişli’deki benzer bir olayla ilgisi araştırılıyor. Saldırgan Nazaryan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yaşlı kadınların hedefte olduğu saldırılarla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 4 aylık çalışmanın ardından eşkalini belirledikleri saldırgana ulaşmayı başardı. Vefa’da bir pansiyonda kaldığı belirlenen Murat Nazaryan, Pazar günü gözaltına alındı. Maritsa Küçük’ün bıçaklanarak öldürüldüğü olayda Küçük’ün çantasındaki bir zarf üzerinden alınan kan örneği zanlı Nazaryan’dan alınan örnekle uyuştu. Sorgusunda suçlamaları ilk etapta kabul etmediği öğrenilen zanlıya, bölgede yüzlerce polis tarafından yürütülen çalışmalarda elde edilen görüntüleri izlettirilip, kan örneğinin uyuştuğu bilgisi paylaşıldı. Girişimde kalan son olayında iki kişi tarafından yüzü görülen zanlı, görgü tanıklarınca da teşhis edildi. Hırsızlık suçundan 2 sabıkası olduğu ortaya çıkan Nazaryan’ın işsiz olduğu, iki ay önce çalıştığı çay bahçesinden ayrıldığı belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Nazaryan, adliyeye sevk edildi. Şüpheli, emniyetten çıkarılışı esnasında; “Hiçbir şey hatırlamıyorum. Hatırlasam zaten söylerdim.” dedi.

SAMATYA SALDIRILARININ GEÇMİŞİ

Şişli ve Fatih’te yaşlı kadınlara yönelik gasp ve yaralama olaylarının ilki 1 Kasım 2012’de Fatih’te gerçekleşti. Gönül A. adındaki kadın, arkasından yaklaşan bir kişinin saldırısı sonucu darp edildikten sonra gasp edildi. 17 gün sonra ise benzer saldırıların ikincisi gerçekleşti. 28 Kasım 2012’de yine Fatih’te Tuivant A. (87) isimli Ermeni asıllı Türk vatandaşı saldırıya uğradı. Tuivant A., yalnız yaşadığı dairesine girdiği sırada arkadan gelen saldırgan, boğazını sıktığı Tuivant A.’yı yumruklayıp darp ettikten sonra yaşlı kadının üzerindeki ziynet eşyalarını alıp kayıplara karıştı. Yoğun bakımda tedaviye alınan Tuivant A. bir gözünü kaybetti.

Yaşlı kadınları hedef alan saldırganın yakalanması için çalışma başlatan polis, araştırmalarını sürdürürken üçüncü saldırı gerçekleşti. Şişli’de 17 Aralık 2012’de Vehbiye Ö. (80), elektrikçi olduğunu söyleyerek eve giren bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırgana engel olmak isteyen kadının boğazı falçatayla kesildi. Yaşlı kadın hastanede tedavi altına alınırken saldırgan bir şey alamadan olay yerinden kaçtı.

Dördüncü saldırı ise 28 Aralık 2012’de Samatya'da yaşandı. Maritsa Küçük (85) adındaki Ermeni asıllı Türk vatandaşı, tek başına yaşadığı evinde vahşice öldürüldü. Darp edildikten sonra vücuduna aldığı bıçak darbeleriyle yaşamını yitiren Maritsa Küçük’ün üzerindeki ziynet eşyalarının alındığı tespit edildi.
Son saldırı haberi yine Fatih’ten 22 Ocak günü geldi. Sultan A. (83) adlı kadın da evine girerken bıçaklı saldırıya uğradı. Komşuların yetişmesi üzerine bir şey alamayan zanlı kaçarken, Sultan A. olaydan yaralı olarak kurtuldu.

Aynı kişi tarafından gerçekleştirildiği değerlendirilen 5 saldırının mağdurları arasında 2 Türk bulunmasına rağmen, olay bazı çevrelerce Ermeni asıllı Türk vatandaşlara yönelik saldırılar olarak değerlendirilmiş, çeşitli sivil toplum kuruluşları ırkçı saldırı olduğunu ileri sürdükleri olaylarla ilgili protesto gösterileri düzenlemişti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.