Sanal kaçakçılara darbe!

Sanal kaçakçılara darbe!

Polis, kaçakçıların sosyal paylaşım sitelerine reklam verdiğini tespit etti.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 120 civarında internet sitesini takibe aldı. Bu internet siteleri üzerinden reklam verilerek kaçak yollarla getirilmiş birçok ürünün satıldığını tespit etti. Bunun üzerine incelemelerini yoğunlaştıran polis ekipleri, internet sitelerine reklam veren kişilerin kimliklerini ve adreslerini belirledi.

Bakırköy, Kadıköy, Fatih, Bahçelievler ve Silivri'de bulunan 6 adrese baskın düzenleyen polis, 6 bin 808 adet değişik markalarda kaçak cep telefonu, 5 bin 782 adet elektronik sigara ve bin 650 adet kol saati ele geçirdi. Operasyonla ilgili 10 kişi gözaltına alındı.

15 GÜNDE 2 BİN 500 ADET SATILDI

Kaçak yollarla getirilen ürünlerin, çok sayıda üyesi olan sosyal paylaşım sitelerine reklam verilerek satıldığı belirtildi. Polis, ayrıca internet sitesi üzerinden 15 gün içerisinde yaklaşık 2 bin 500 adet cep telefonu satıldığını tespit etti. Ele geçirilen ürünlerin İstanbul Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü’ne teslim edileceği öğrenildi. Operasyonda gözaltına alınan 10 kişi mahkemece serbest bırakıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.