Sanat dünyasının  gözü İstanbul’da

Sanat dünyasının gözü İstanbul’da

16-18 Eylül'de düzenlenecek İstanbul'un yeni sanat fuarı Art International İstanbul'a Türkiye'den 10 galeri seçildi. New York'tan Paris'e 60 galerinin katılacağı fuar, heyecan verici yeni işleri de vitrine çıkaracak...




BU yıl ilk kez düzenlenecek Art International İstanbul ’a, New York’tan Dubai’ye, Viyana’dan Paris’e, Cidde’den Budapeşte’ye uluslararası alandan 60 önemli galeri katılacak. 16-18 Eylül tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek fuarın koordinatörlüğünü Dyala Nusseibeh, artistik direktörlüğünü de Stephane Ackermann üstleniyor. Nusseibeh, “Dünyanın farklı yerlerinden evrensel sanat ürünlerini İstanbul’da sanatseverlerle buluşturacak fuarda, heyecan verici yeni işleri vitrine çıkaracak, nicelikten çok niteliğe odaklanacağız” diyor.
Gözler İstanbulda
Fuarın artistik direktörü Stephane Ackermann da İstanbul’un, uluslararası sanat dünyasının gözlerini diktiği bir şehir olduğuna işaret ederek, “Dışardaki sanatçılar, koleksiyonerler ve sanat takipçilerini heyecanlandırıyor burası. Bizim amaçlarımızdan biri de bu heyecanı ayakta tutabilmek ve iletişimin kalıcılığında aracı olmak” diye konuştu.
Fuarın benzerlerinden en önemli farkının, uluslararası seçim komitesi olduğunu ifade eden Ackermann, Viyana’dan Ursula Krinzinger, İstanbul’dan Leyla Tara Suyabatmaz, Dubai’den Isabelle van den Eynde gibi isimlerin komitede görev aldığını vurguladı.
Türkiye’den 10 galeri katılıyor
Art International İstanbul’un Türkiye ayağında ise İstanbul’un güncel sanat dünyasının merkezi olmayı başarmış 10 galeri bulunuyor. Komitenin, galerinin uluslararası sergileri ve başarılarını dikkate alarak yaptıkları seçim sonucu Dirimart, Galerist, Galeri Mana, Pi Artworks, Rampa Gallery, x-ist, Galeri Zilberman, artSümer, Pilot Galeri ve Egeran Galleri fuardaki yerlerini alacak.
Galeriler “Modern ve Güncel”, “Özel Projeler” ve “Genç Galeriler” olmak üzere 3 kategori altında seyirciyle buluşacak. 
Art International İstanbul kapsamında ayrıca, dünyadan önemli koleksiyonerler ve sanat tacirleri davet edilecek ve VIP katılımcılara özel etkinlik ve geziler düzenlenecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.