Sanata Engel Yok

Sanata Engel Yok

Doğumu sırasında, doktor ihmali yüzünden oksijensiz kalarak, konuşma ve yürüme merkezinde bozukluklar meydana gelen Deniz Dikkaya, fotoğraf çekme tutkusuyla hayata tutunuyor.

1973 yılında Etiler’de dünyaya gelen Deniz Dikkaya, doğumu sırasında yaşadığı talihsizliğin hayatını engellemesine izin vermeyen başarılı bir fotoğraf sanatçısı.

Geçmişte, hayatına devam edebilmek ve daha soysal bir insan olabilmek için büyük çaba gösteren Dikkaya bir kıyafet mağazasında 3 yıl boyunca çalışarak hayattan kopmadığını kanıtlamış. Geride bıraktığı 3 yılın ardından, yapmak istediği şeyin aslında bu olmadığına kanaat getiren Dikkaya fotoğrafa sarılmış.

Annesinden kendisine bir fotoğraf makinesi almasını isteyen Dikkaya, ücretsiz gittiği kurslarda fotoğraf çekmeyi kısa bir sürede öğrenerek kendine yeni bir alan yaratmış.

Levent’te bulunan bir fotoğrafçıdan da yardım alan Dikkaya, yardım aldığı kişinin “Artık sen bu işin erbabısın” demesiyle vurmuş kendini İstanbul sokaklarına.

Önceleri, annesi güvenliğinden endişe duyduğu için ona sürekli eşlik etse de, bir süre sonra bu sorunu da aşmış ve sokakları yalnız arşınlamaya başlamış.

2011 Kasım ayında, Beşiktaş Belediyesi’nin de desteğiyle ilk sergisini açan Deniz Dikkaya, bu yıl ikinci sergisiyle fotoğrafa gönül vermiş insanları 24-29 Eylül tarihleri arasında tekrar sergisine bekliyor.

Beşiktaş Belediyesi girişinde bulunan resim salonunda fotoğraflarını sergileyen Deniz Dikkaya, İstanbul ve farklı yerlerde çektiği fotoğraflarla, sanatın karşısında hiçbir engelin duramayacağını anlatıyor adeta…




Deniz Dikkaya


Haber ve Fotoğraf: Mesut Kurtuluş

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.