Sancaktepe’ye Kalıcı Bir Eser Daha; Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi Açıldı

Sancaktepe’ye Kalıcı Bir Eser Daha; Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi Açıldı

Mavi Marmara Gemisi'nde hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın anısına yapılan "Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi" Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın katılımıyla açıldı.

Sancaktepe Belediyesi tarafından yapılan, Mavi Marmara Gemisi'nde hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın anısına yapılan "Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi" Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın katılımıyla açıldı. Edebiyat, müzik, spor, sinema, fotoğrafçılık gibi 18 kulübü bünyesinde barındıracak olan Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi’nde, gençlere 38 farklı branşta eğitim verilecek. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın katılımı ile gerçekleştirilen açılışta, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, şehit Furkan Doğan’ın babası Prof. Dr. Ahmet Doğan, İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk, Bilal Macit ve Osman Boyraz, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan,  İl ve İlçe Meclis Üyeleri, gazeteci ve yazarlar, muhtarlar, STK Temsilcileri ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kalabalık bir vatandaş kitlesi katıldı.

Erdem: “Atalarımızdan devraldığımız bu medeniyeti, ebediyete gençlerle taşıyacağız”

Açılış öncesinde bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem; Gençlik Merkezi’ne,  bağımsızlık mücadelesi veren bir millete,  insani yardım götürmek amacı ile yola çıkan Mavi Marmara gemisinde şehit düşmüş Furkan Doğan isminin verildiğini belirten Başkan Erdem: “Hepimizin ve bilhassa gençlerin, onun vatan sevgisi, iman aşkı, bağımsızlık inancı ve mücadele azminden öğreneceğiniz çok şey var. Atalarımızdan devraldığımız, yaşatmaya ve geliştirmeye çalıştığımız bu medeniyeti, ebediyete gençlerle taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Furkan Doğan’ın adını verdikleri güzel bir eseri hizmete almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Erdem, “Öte yandan da 2011 yılında Türkiye birincisi seçilen 'Genç Gelecek' projemizin devamı noktasında ikinci bir esere kavuşmuş oluyoruz. Açılışını yapmış olduğumuz 11 tane bilgi evimizde 21 bin civarında ilk ve ortaokul öğrencileri kayıtlı. Orada 21 bin çocuğumuza 10 civarında öğretmenimizle ilaveten ücretsiz olarak dershane hizmeti veriyoruz. Yine 3 yıl önce hizmete giren Genç Gelecek Merkezimizde de 4 bin 500 civarında da lise ve üniversite öğrencileri kayıtlı. İnşallah bu açılacak mekânla beraber bu sayı 5 bin, 6 bin, 7 bin olacak. Ayrıca kongre merkezi de dâhil olmak üzere her türlü kültürel, sosyal ve eğitsel faaliyetlerin yapılacağı 7 adet kültür merkezimiz var. 3 tane olimpik yüzme havuzu inşaatımız devam ediyor. 2 tane kapalı spor salonu inşaatımız devam ediyor. İl Özel İdaresi’nin bölgemize yapmış olduğu çok sayıda yeni okul binaları ve ek binalar olmak üzere bölgemiz adeta bir nevi eğitimin, kültürün, sanatın ve sporun merkezi olacak. Biz inanıyoruz ki gençler bizim geleceğimiz, bizim istikbalimiz. Çünkü hem neslimizi, hem tarihimizi, hem kültürel mirasımızı, hem de geleceğimizi gençlerimize emanet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Şehit Furkan Doğan’ın babası Prof. Dr. Ahmet Doğan, Furkan’ın manevi kimliğini gençlerin yaşatacağına inancının tam olduğunu belirterek;  “ İstanbul’da ilk defa bir belediye tarafından, hem de büyük bir gençlik merkezine Furkan’ın adı veriliyor. Bunu öğrendiğimde benim içinde sürpriz oldu. 3 yıl sonra hala unutulmayıp da, onun adına bir gençlik merkezi kurulması, onun isminin verilmesi bizi ailece son derece müteessir etti. Bunda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bunu da Furkan’ın şahadetinin bereketidir diye düşünüyorum.” dedi.

 İHH Genel Başkanı Bülent Yıldım ise, duygulu ve anlamlı bir günde olunduğunu belirerek, Furkan’ın şehit olduğu gemide Mısır’da şehit edilen Esma’nın Babası Muhammed Biltaci’ninde olduğunu belirtti.

 Bozdağ: “Allah’a ve Tarihe hesap vereceğiz”

Yapılan konuşmaların ardından kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dünyanın değişik yerlerinde zulüm ve haksızlıkların yaşandığı bir zamanda gençler için önemli bir hizmet merkezine Furkan Doğan isminin verilmesinin önemine dikkat çekti. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suriye ve Mısırda yaşananlarla ilgili üzüntüsünü dile getirerek: 'Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına dair iddiadan öte somut bir gerçeklik var. Bu gerçeklik karşısında bizim gerçek bir tavır koymamız şart. İnsan olmanın getirdiği yükümlülüğü hepimizin yerine getirmesi gerekir' şeklinde konuştu.

Bozdağ, Türkiye’nin yaşanan bu olaylara karşı insanlıktan yana tavrını koyarak; “Kapımıza kadar gelen ve oralarda bizden imdat bekleyenlerin yanında olduk. Bu insani ve vicdani tavırdır” dedi. Bakan Bozdağ, böyle yapılmasının doğru ve anlamlı olduğunu belirterek : ”Allah’a ve tarihe hesap vereceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve protokol, Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi’nin açılışını yaparak merkez binayı gezip, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.