Sarıgül 900 bin lirayı kazayla toplamış!

Sarıgül 900 bin lirayı kazayla toplamış!

Şişli Belediye Meclisi’nde bakanlık incelemesine konu olan ‘katkı payı’ adı altında 900 bin lira toplandığını açıklayan Sarıgül, sorunun bilgisayar hatasından kaynaklandığını, toplanan paranın esnafın vergisinden düşüleceğini söyledi.

Şişli Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda İçişleri Bakanlığı’nın inceleme kararı çıkardığı ‘sosyal sorumluluk katkı payı’ uygulaması konuşuldu. CHP’li ve AK Partili meclis üyeleri Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e ulusal basında yer alan haberleri ve esnaftan gelen şikayetleri sordu. Sarıgül, “paranın art niyetle toplanmadığını, uygulamanın maddi hatadan kaynaklandığını” söyleyerek, şimdiye kadar toplanan paraların vergiden düşüleceğini söyledi. Sarıgül, toplam 900 bin lira toplandığını da açıkladı.

‘SOĞUK SU İÇİN Mİ DENECEK?’

Mecliste ilk sözü alan CHP’li Meclis Üyesi Dursun Çaltı, geri çekilen “sosyal sorumluluk katkı payı” çerçevesinde kaç iş yerinden ne kadar para toplandığını ve bu paranın geri ödenip ödenmeyeceğini sordu. Şahin, 65, 70 bin civarındaki iş yerinden bu kaç kişi bunu ödemiştir? Bu ödeyenlerin paraları kendilerine mahsup yoluyla mı verilecektir, yoksa duyumlarımıza göre işte dilekçe verin, ruhsat numaranızı buraya geçirin şeklinde, bizim anlayışımıza göre ‘Biz size bir plaket verelim, bundan vazgeçin’ ya da halk diliyle ‘siz bunun üzerine bir bardak soğuk su için’ şeklinde bir olay mı söz konusu olacaktır?” dedi.

‘BİLGİ VERMEDİLER, KINIYORUM’

Daha sonra söz alan AK Partili Meclis Üyesi Fatma Özden Ay, konuyla ilgili kendilerine de birkaç esnaftan şikayet geldiğini, bunun üzerine belediyenin Mali İşler Müdürlüğü’nü aradığını ancak aldığı yanıt karşısında üzüldüğünü belirterek, “Kendilerini yazılı ve sözlü olarak kınadım. Atanmış bir bürokratın nasıl böyle bir cevap verdiği anlamıyorum. Biz meclis üyesiyiz, her türlü bilgiyi isteme hakkımız var” diye konuştu.

‘AYDINLATMA IŞIKLARI YANMIYOR’

Cadde ve sokaklarda aydınlatmanın yetersiz olduğuna, bu konuda vatandaşlardan sürekli şikayet  geldiğine de değinen Ay, şunları söyledi: “Başkanınızdan ricamdır. Bu gece aydınlatmalarının hiç biri yanmıyor. Sokaklar karanlık, vatandaştan sürekli şikayet  geliyor. Zaten bu kaldırımlar dolayısıyla vatandaş oldukça mağdur oldu. Biz isterdik ki bu kaldırımların biraz daha estetik, görsel açıdan güzel olsun. Başkanımız hep Şanzelize örneği veriyordu ama bu gri görüntü,  berbat işçilikle ilgisi bile yok.  Bir hafta sonra çatladı zaten hepsi. Bir de bunun üzerine elektrik direkleri muhaf edildi. Bu direkler inşallah bir kazaya sebebiyet vermez diye düşünüyorum.”

SARIGÜL: BİLGİSAYAR SEBEP OLDU

Son olarak söz alan Belediye Başkanı Sarıgül, soruları ve eleştirileri yanıtladı. ‘Sosyal sorumluluk katkı payı”nı “arzu edilmeyen bir hata” olarak değerlendiren Sarıgül, şimdiye kadar bu yolla 900 bin lira toplandığını açıkladı. Sarıgül, geri ödemeye yapılmayacağını ama ödenen miktarın vergiden düşürüleceğini kaydetti. Katkı payının, “maddi bir hata” olduğunu belirten Sarıgül, şöyle konuştu:

“Belediyemiz hiçbir zaman önemli kurum ve kuruluşlardan yapılan yılbaşı aktiviteleri, Ramazan etkinlikleri, diğer aktivitelerle ilgili olarak açıktan para almamıştır. Bu bize büyük firmalardan, ağırlıklı olarak da yabancı firmalardan gelen bir öneridir. ‘Biz katkıda bulunmak istiyoruz, Şişli’nin katma değerinin yükselmesi için çok önemli aktiviteler yapılıyor ama biz uluslararası firmalar olarak bunu açıktan veremiyoruz, resmi olarak yatırmak istiyoruz’ diyorlar. Buradaki hata şu:  150-200 tane büyük ölçekli firma konuşulurken, ne yazık ki bilgisayar, teknoloji si başka bir noktada kadar, 17 bine kadar, yani bir kuaför arkadaşımıza, bakkal arkadaşımıza kadar inmiştir.”

Konunun siyasi yıpratma malzemesi olarak da kullanıldığını iddia eden Sarıgül, “Bu maddi hatadan dolayı da bütün yurttaşlarımın art niyetli olmadığımızı bilmesini istiyorum” dedi.

 

‘BİLGİ VERMEYENLERİ ARAŞTIRACAĞIM’

Sarıgül, AK Partili Fatma Özden Ay’ın kendilerine bilgi verilmediğine dair eleştirisine de yanıt verirken,  “Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden bizim demokrasiye olan inancımızın gereği, seçilen bütün arkadaşlarımıza şahsım dahil olmak üzere bütün bürokrat arkadaşlarımız bilgileri en sıcak, en saygın ve en güzel bir şekilde aktarmakla yükümlüdür. Ben bir kez daha Fatma Hanım’ın çok üzülmüş olduğunu görüyorum, ben de konuştuklarına üzüldüm. Kendisiyle bire bir konuşacağım ve kim olursa olsun gereğini mutlaka ve mutlaka yerine getireceğim. Benim olmazsa olmazlarım vardır. Bu olmazsa olmazlarımdan en önemli konulardan bir tanesi seçilmiş arkadaşımıza ve yurttaşlarımıza olan saygıdır. Yurttaşlarımıza olan saygıyı yurttaşlarımızın sorduğu sorulara mutlaka en iyi şekilde ve doğru cevap vermek bizim görevimizdir. Hatta öyle bir noktadayız ki bürokrat arkadaşlarımızın ilk defa bugüne kadar böyle bir şey duyuyorum. 13-14 yıldır hiç bir arkadaşımızın bugüne kadar negatif bir yanı olmadı, acaba bu arkadaşımızın başka bir sıkıntılı durumu mu vardı, niye sinirlendi, niye böyle bir cevap verdi. Onu ben detaylı bir şekilde araştıracağım” şeklinde konuştu.

 ‘AYDINLATMANIN BEN DE FARKINDAYIM’

Aydınlatmalar ve kaldırımlarla ilgili soruları da yanıtlayan Sarıgül, şunları kaydetti: “Tabi çok hızlı bir çalışma oldu bazı sokaklarımızda. Evet, ben de görüyorum. Arkadaşlarımdan da ricam şunu bunu bırakıp aydınlatmalara çok dikkat etmemiz lazım. Ama yapılan armatörler son teknolojiye göredir. İnşallah hiçbir tanesi kırılmaz, dökülmez yağmurda, rüzgarda. Bugüne kadar hiç olmadı ama uyarılarınızı tekrar dikkate alacağım.”

YİNE AYAZAĞA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerini Şişli’den ayırıp Sarıyer’e bağlayan hükmün de içinde bulunduğu Büyükşehir Yasası’nı onayladığını hatırlatan Sarıgül, “Bu kararı beklemiyordum. Hiç olmazsa bu sınır değişikliğinin geri çevrileceği yönünde umutlarım vardı. Şimdi stratejilerimizi belirleyip Anayasa Mahkemesi sürecinde Şişli halkının hakkını, hukukunu arayacağız. Bir buçuk yıl boyunca, yani seçime kadar bu bölge bizdedir. Bu olay beni üzdüğü kadar hırslandırdı. Bizim görevimiz Şişli’nin sınırlarını bir taraftan Tekirdağ’a, bir taraftan Gebze’ye kadar genişletmektir. Allah’ım bize Şişli’nin sınırlarını hayırlıysa kısmet etsin, değilse etmesin” dedi.

‘ŞİŞLİ’NİN SINIRLARINI BÜYÜTECEĞİZ’

Sarıgül, şöyle devam etti: “Demokrasiye inanan, bağımsızlığa inanan, özgürlüğe inanan, bireyin haklarını ve hukuklarını en iyi şekilde koruyan, demokratik hukuk devletinin varlığına inanan çok büyük bir demokratik birlikteliği Şırnak’tan Edirne’ye kadar, Silopi’den Mardin’e, İpsala’dan Mersin İnceburun’a kadar, Sinop’un Ayancığı’na kadar, Ordu’ya kadar, kalkacağız dolaşacağız. Bizim görevimiz, müthiş bir şekilde, büyük bir güç birliği yaparak, büyük bir demokratik olgunluk sağlayarak bugünden sonra Şişli’nin sınırlarını büyütmektir. Evet,  iki mahallemiz alınmıştır ama o iki mahallenin alınması bizim için çok önemli derstir. Biz o iki mahalleyi inanıyorum ki yüzde yüz kendi bünyemizde koruyacağız ve o iki mahalleyi Tekirdağ’yla Gebze ile buluşturacağız.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.