Sarıgül'den açıklama

Sarıgül'den açıklama

Müslüm Gürses'i kendisine yakışan bir törenle uğurlayacağız


Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, hayatını kaybeden Müslüm Gürses'i, kendisine yakışan bir törenle uğurlayacaklarını söyledi.

Gürses'in ölüm haberi üzerine hastaneye gelerek açıklama yapan Sarıgül, "Türkiye'nin, Türk Cumhuriyetlerinin, Orta Doğunun yakından tanıdığı çok değerli sanatçı Müslüm Gürses'i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Ama kamuoyu gerçekten sanatçı dostumuza karşı gereken bütün hassasiyeti ve bütün önemi gösterdi. Hastanemize ve basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu gerçekten bir ahde vefadır. Bu sanatçımıza karşı yapılan son görevimizdir. Kendisine yakışan bir uğurlamayı yarın bütün yurttaşlarımızın katılımıyla birlikte yapacağız. İlk tören Cemal Reşit Reyde olacak. Daha sonra Zincirlikuyu'daki son istirahatgahına Müslüm babayı uğurlayacağız. Müslüm baba kendi tarzı ve üslubu olan ve gerçekten de binlerce sanatseveri peşinden koşturan, bizi zaman zaman çok duygulandıran zaman zaman bizi çok hüzünlendiren zaman zaman da güldüren bir sanatçıydı. Müslüm Babayı yarın kendisine yakışan bir törenle uğurlayacağız. Mekanı cennet olsun" dedi.

ÖMRÜNDE HİÇ MUTLU OLMADI

Hastaneye gelen Hakkı Bulut, çok üzgün olduğunu belirterek, "Bir sanatçı arkadaşımı, bir dostumu kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyorum. Bundan 3.5 ay önce Londra'da birlikte konser verdik. Durumu çok iyiydi. Türkiye'ye gelir gelmez de hastaneye kaldırıldı. Demek ki ettiğimiz dualar bu kadar kabul oldu. Allahtan kendisine huzur diliyorum. İnşallah ebedi hayatta huzur bulur. Çok yakın değildik, her gün beraber değildik ama tanışıyorduk. Hayatı boyunca, ömründe hiç mutlu olmadı. Türkiye'nin sanat dünyasının başı sağ olsun"dedi.

Müslüm Gürses'in ölüm haberinin ardından birçok hayranı da hastane önüne geldi. İçeri girmek isteyen bir hayranı izin verilmeyince baygınlık geçirdi. Başka bir hayranı da hastane önüne park ettiği minibüsten Müslüm Gürses'in "Gitme" isimli parçasını çaldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.