Sarılarak öldüler

Sarılarak öldüler

Küçükçekmece’de 6 can alan yangın faciasının ardından, kahreden bir manzara çıktı.

 İstanbul’u gezmeye giden ailelerince, üşümesinler diye evde bırakılan 4 küçüğün cansız bedenleri, emanet edildikleri akrabaları Elif Erten’e sarılmış halde bulundu. Genç anne Erten ve kucağındaki bebeği de son nefeslerini vermişti.

Almanya’dan 15 gün önce izne gelen Fazıl Bahçi ve kardeşi Dahil Bahçi, önceki gün memleketleri Mersin’e gitmeden önce eşleriyle birlikte İstanbul turuna çıktı. Çocukları üşümesinler diye akrabalarına emanet ettiler. Çocukların anne ve babaları Sultanahmet’teyken, evde yangın çıktı. Beş çocuk ve çocuklara bakan akrabaları mutfakta dumandan zehirlenerek hayatlarını kaybetti. Elif Erten’i kucağında 7 aylık bebeği ve kucağına yatmış dört çocukla birlikte cansız bulan itfaiyeciler gözyaşlarını tutamadı.

Son bir İstanbul turu yaptılar


Fazıl ve kardeşi Dahil Bahçi, Almanya’da işçi olarak çalışıyordu. Küçükçekmece, Florya Caddesi, Çaylak Sokak’ta ortak aldıkları dubleks dairenin alt katını kiraya vermiş, üst kattaki küçük daireyi tatilleri için boş tutuyorlardı. Küçük bir mutfak, hol ve birkaç metrekarelik çatı katının iç merdiveni kapatılmıştı, sadece ana giriş kapısı vardı. Fazıl ve Dahil Bahçi, 15 gün önce eşleri Şehnaz ve Zeynep, çocukları 6 yaşındaki ikizler Aylin ve Hilal, 4 yaşındaki Ömer, 2 yaşındaki Ahmetcan’la birlikte İstanbul’a geldiler.

Çatı katında kalmaya başladılar. Planları son bir İstanbul turu yapıp, dün memleketleri Mersin’e gitmek, oradan da Almanya’ya dönmekti. Ancak nisan ortası olmasına rağmen İstanbul’da havaların iyice soğuması üzerine, Bahçi kardeşler, çocuklarını halalarının 7 ay önce doğum yapan 20 yaşındaki gelini Elif Erten’e emanet ettiler. Elif Erten, çocuklara Bahçi Ailesi’nin çatı katında bakacaktı. Genç gelin, çatı katına, 7 aylık kendi bebeği Nisanur, görümcesi Gülcan Erten ve onun 5 yaşındaki kızı Fatmagül Erten’le geldi. Ev elektrikli sobayla ısınıyordu.

Çelik kapı kapandı 

Saat 18.00 sıralarında, elektrikli ısıtıcının aşırı ısıttığı çekyattan alevler yükseldi. İki kadın birkaç metrekarelik odada ne yapacaklarını şaşırdı. Bu sırada Gülcan Erten kapıya doğru koştu. Çocuklardan kapıya en yakın olan Ahmetcan’ı alarak alt kata indirdi. Geri döndüğünde çelik kapı kapalıydı. Ne yaptıysa açamadı. Gülcan Erten’in çığlıklarına gelen komşular kapıyı açmayı başaramayınca itfaiye çağırıldı. İtfaiye ekipleri birkaç dakika içinde geldiğinde binanın üst katını tamamen dumanlar sarmıştı. Bir ekip söndürme çalışması yaparken diğer bir ekip kapıyı açarak içeri girdi ve korkunç manzarayla karşılaştı.


Yere diz çökmüş kucakta bebeği


İtfaiye erleri eve girdiklerinde ilk olarak içeridekileri aramaya başladı. Mutfakta, karşılarına çıkan manzara karşısında gözyaşlarını tutamadılar. Elif Erten kucağında bebeği yere çökmüş, diğer çocuklar da ayaklarının üzerinde ya da hemen yanında hayatlarını kaybetmişlerdi. Çocuklarının ölüm haberini gezi sırasında alan Bahçi Kardeşler ve eşleri apar topar eve döndü. İtfaiye ekipleri bu sırada halen inceleme yapıyordu. Çocukların anneleri sinir krizi geçirdi.


“Allah’a gidiyorlar”


Yangında eşi Elif ve 7 aylık bebeğini kaybeden İdris Erten, “Bugün yolculardı, Mersin’e gideceklerdi. Yine yolcular ancak Allah’a gidiyorlar, cennete gidiyorlar” dedi. Adli Tıp Kurumu’ndan alınan Bahçi Ailesi’nin üyeleri defnedilmek üzere Mersin’e, Erten Ailesi’nin üyeleri ise Mardin’e götürüldü.


Yangın kurbanları büyük bir kalabalıkla son yolculuklarına uğurlanırken, yakınlarının acısını BDP milletvekili Sebahat Tuncel de paylaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.