Siir Meydanı Programından Anma Gecesi

Siir Meydanı Programından Anma Gecesi

CKSM'deki ‘Şiir Meydanı’ programında yakın zamanda yaşamını yitiren şiirimizin büyük üstadları şairler Mustafa Miyasoğlu ve Sedat Umran anıldı.

    “Açık Dergi” formatında hazırlanan etkinlikte, güncel sanat ve edebiyat dergilerinden sokağa kadar şiirin nefes alabildiği her alandaki tartışma, yorum ve değerlendirmeler gündeme geldi.

     Küçükçekmece Belediyesi ile Şiir Derneği’nin Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdiği ‘Şiir Meydanı’nda yakın zamanda yaşamını yitiren şiirimizin büyük üstadları merhum Sedat Umran ile Mustafa Miyasoğlu anıldı.

     Tiyatro sanatçısı Hüseyin Köroğlu'nun sunuculuğunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını, Şiir Derneği Başkanı, Gazeteci Yazar Nevzat Bayhan yaptı. Kısa bir konuşma yapan Bayhan; İyi bir şair olmanın yolunun iyi bir insan olmaktan geçtiğini söyledi.
     Şiir Derneği Genel Sekreteri Adnan Özer’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda, konuk şairler; Mevlana İdris, Zeynep Köylü, Oya Uysal ve Ömer Erdem kendi şiirlerini okudular. Ve Mustafa Miyasoğlu ve Sedat Umran ile ilgili anektodlar aktararak, merhumların şiirlerini de dinleyicilerle paylaştılar.

     Daha sonra ise Darülaceze Şairlerinden; Bektemur Kotancı, Turan Sağlamyürek ve Suat Derya şiirlerini okudu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.