Silivride Öyle Bir Şey Oldu Ki

Silivride Öyle Bir Şey Oldu Ki

Silivri Belediyesi bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, Özcan Işıklar'ın Ali Dibo oyunu ile Gümüşkaya’da denize sıfır 19 dönüm arsayı 10 yıllığına aylık 1000 TL ye kiraladığını açıkladı.


Silivri Belediyesi bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, 02 Eylül Pazartesi Günü yapılan meclis toplantısında ortaya yenilir yutulur olmayacak bir olayı ortaya çıkardı.

Silivri Belediyesi bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, Özcan Işıklar'ın Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait olan, Gümüşkaya mahallesi, 21 pafta, 1055 parsel no.lu 18643 metrekarelik sıfır deniz arsa aylık 1000 TL'ye önce hissedarları tanınmayan kişilere pazarlık usulü ihale ile kiraladığını kiralanmanın ardından ihaleyi alan aniden şirketin hissedarlarının el değiştirdiğini ortaya çıkardı.

İHALEDEN SONRA ŞİRKET BİRDEN EL DEĞİŞTİRDİ BAKIN ŞİRKETE KİM ORTAK OLDU?

İhaleye girilirken başkası adına olan şirket ihale kazanıldıktan sonra Alevi Kültür Derneği Başkanı Coşkun Aksoy birden bire şirketin %49 ortağı oldu.    Kandemir meclis toplantısında ki konuşmasında  “Acaba diyorum; Sayın Belediye Başkanı ÖZCAN IŞIKLAR perde arkasında gayrıresmi olarak bu tesislere ORTAK MIDIR? Çünkü daha önceki yıllarda Silivri Belediyesinde buna benzer ortaklıklar olmuştur. Verilen çay bahçeleri devredildiğinde devirden alınan paralar birileri tarafından paylaşılmıştır. ÖZCAN Bey bu söylediğimin ne olduğunu çok iyi bilir. İşte Silivri belediyesinde daha önce buna benzer şeyler olduğu için, yine olabilir mi diye düşünmekten kendim alamıyorum.” Dedi.

KANDEMİR, BALLI İHALENİN ALİ DİBO OYUNUYLA KILIFI NASIL HAZIRLANDIĞINI AÇIKLADI

Silivri Belediyesi bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, bakın arkadaşlar, bu ballı ihalenin ALİ DİBO oyunuyla kılıfı nasıl hazırlanmış diyerek devam ettiği konuşmasında “ARSA önce 11 Nisan 2013 tarihinde kapalı teklif  usulü ihaleye çıkılmış ve ne tesadüf ki kapalı ilk ihaleye kimse girmemiş!!!! İkinci ihale 25 Nisan.2013 tarihinde encümen huzurunda pazarlık usulü ile yapılmış ve 976 TL Aylık muhammen bedel olarak belirlenen kira 1000 TL'ye yani 24 TL artırımla iki duble rakı bedeline, yine ne tesadüftür ki TEK KATILIMCI OLAN ve ŞİRKET MERKEZİ ESENYURT OLAN ARDAYAZ LTD. ŞTİ.'ne verilmiştir. Sonuç olarak Belediye başkanı mutlu, Ardayaz Ltd. Şirketinin ortakları mutlu, bedel takdir komisyonu üyeleri ve bu ihaleyi gerçekleştiren siyasi encümen üyeleri mutlu, çünkü ihaleyi resmiyette hiç bir pürüz çıkmadan gerçekleştirmişlerdir.

ŞİMDİ GELELİM işin en ilginç tarafına, bu işin daha önceden tezgâhlandığı ve işin başından beri kime ve kimlere verilmek istendiği bana öyle geliyor ki hesaplanmış. ŞÖYLEKİ; 25.4.2013 tarihinde ihale ARDAYAZ LTD.STI. Tarafından alınıyor. Ardayaz Ltd. Şti.'nin o tarihteki ortakları Döndü Özgül % 39, Tekin Erkan %10 ve Ethem Kalmış %51 hisselere sahipler.

Fakat 8.Mayis.2013 tarihli ticaret sicil gazetesine baktığımızda Coşkun Aksoy adli kişi Döndü Özgül ve Tekin Erkan'ın hisselerin toplamı olan %49 hisseyi satın almış ve şirketin hisse paylaşımı şöyle olmuştur. TOKATLILAR DERNEK BAŞKANI -ETHEM KALMIŞ   %51 ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ BAŞKANI-COŞKUN AKSOY  %49, yani Coşkun Aksoy ihale alındıktan sonra şirketin ortağı olmuş. şimi bazıları ne var ki bunda her şey resmiyete uygun yapılmış diye düşündüklerini tahmin ediyorum.

ARKADAŞLAR tabii ki her şey resmiyete uygun yapılmış ama VİCDANLARA ve AKLA UYGUN yapılmadığı ne yazık ki ortadadır” şeklinde konuştu.

TAŞIN ALTINDAN NAZİF KONUK ve RAMAZAN SAKALLIOĞLU ÇIKTI

Silivri Belediyesi bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, açıklamasının devamında “Bu 18643 m2 lik arazinin muhammen aylık kira bedelini tespit eden takdir komisyonu üyeleri Uzmanlık konuları emlakçılık olan ve 4,5 yıldan bu yana nedense değişmeyen CHP meclis üyeleri NAZİF KONUK ve RAMAZAN SAKALLIOĞLU dur. Bu meclis üyeleri aynı zamanda ortak emlak islerinde yapmaktadırlar. Soruyorum, bu meclis üyeleri, sıfır deniz arsanın aylık kirasını belirlerken hangi kriterleri baz almışlardır. Bu bedeli belirlerken kendilerimi belirledi? Yoksa genellikle olduğu gibi bu bedel belediye başkanı tarafından mı bu şahıslara deklare edildi? Acaba bu arsa belediye başkanı ve bu kişilerin kendi özel arsaları olsaydı bu kira bedeline verirler miydi? Tabii ki vermezlerdi, “BELEDİYENİN MALI DENİZ YEMEYEN KERİZ” özdeyişine uygun olarak bu aylık muhammen bedeli tespit ettikleri açık bir şekilde ortadadır.” dedi.

İHALE 24 TL KOMİK BİR ARTIŞLA VERİLDİ

Silivri Belediyesi bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, O ihalede bulunan siyasi encümen üyelerinin kimler olduğunu bilmiyorum. Devlet memuru encümen üyelerine bir şey demiyorum. Meclisten gelen siyasi encümen üyesi arkadaşlar aylık kirayı 24 TL arttırarak bir günlük şezlong, şemsiye kirası karşılığına denk gelen bu artışı hangi mantıkla kabul etmişlerdir?  Ama ben şunu iyi biliyorum ki; çünkü bende bir dönem encümen başkanlığı yaptım. Evet buna benzer kiralamalarda kiranın kaç TL olacağını belediye başkanı belirler ve o şekilde karar almamızı ister. Ne yazık ki bu aylık 24 TL. lik artışında bu şekilde olduğunu düşünüyorum kimse kusura bakmasın. ”şeklinde konuştu.

İCARA VERİLSE DAHA FAZLA KİRA ALINIR

Silivri Belediyesi bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, “18643 m2 lik sıfır deniz arsa aylık 1000 TL. ye 10 yıllık yap işlet devret ile verilmiş. Bu arsayı, Ayçiçek, buğday, Rabıtsa ekimi için tarla olarak icara versek, dönümü 100 TL den yıllık 1865 TL yapar.” dedi.

ÖZCAN IŞIKLAR BİR DE BU ARSAYA DÜZENLEME İÇİN 675 MİLYAR HARCADI

Silivri belediyesinin bu arsanın yeniden düzenlenmesi icin ihaleden bir ay önce DÖNÜM İNŞAAT'a ödediği bedelin 675.401 TL olduğunu söyleyen Silivri Belediyesi bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, “Sen belediyenin kasasından bu araziyi adam etmek için 676 milyar harca ve bir ay sonra bu kadar büyük harcama yaptığın araziyi bir şirkete on yıllığına toplam 120 milyara kiraya ver.” dedi.

OH! NE ALA MEMLEKET, NE ALA SİLİVRİ!

Silivri Belediyesi bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, konuşmasının devamında “Bu arazi Özcan Beyin babasından miras kalmış olsaydı veya kendinin olsaydı acaba bu şartlarda kiraya vermeyi gönlü ve vicdani elverir miydi?  Gümüşyaka eski belediye başkanı İSMET KİRAZPINAR Gümüşyaka için çok değerli bu arsayı Gümüşyaka halkına kazandırmak ve kullanımına açmak için çektiği sıkıntıları verdiği mücadeleyi hepimiz biliyoruz. İsmet Kirazpınar tehdit edildi, silahlar çekildi ve Yusuf Güçlü'nün kahvesi basıldı. İsmet Kirazpınar bu konuyla ilgili yıllarca yargılandı.

HANİ GÜMÜŞYAKALI GENÇLERE VERİLECEKTİ?

Silivri Belediyesi bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, “Başkan bey, siz Kızılay ile ilgili Gümüşyaka'da BAŞMAYA 'nin kahvede yaptığınız konuşmada bu arsanın işletmesini Gümüşyaka'da ikamet eden gençlere vereceğinizi söylemiştiniz. Ama ne yazık ki söylediklerinizi her zaman olduğu gibi çabuk unutuyorsunuz. Ne oldu da bu arsayı Gümüşyaka'da ikamet eden gençlere verme fikrinden vazgeçtiniz.” dedi.

19 DÖNÜM ARSA İKİ DERNEK BAŞKANINA OY BEKLENTİSİ İLE Mİ PEŞKEŞ ÇEKİLDİ?

Silivri Belediyesi bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, “İsmet Kirazpınar'ın ve meclis üyesi Yılmaz Fadul'un kelle koltukta mücadele ederek geri aldıkları ve Gümüşyaka halkına kazandırdıkları bu çok değerli DENİZE SIFIR 18643 m2 lik arsayı siz iki dernek başkanına PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ. Kimse kusura bakmasın bu böyle aynen söylediğim gibi PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ.” dedi.

“SIRADA  YENİ ALİ DİBOLAR VAR”

Silivri Belediyesi bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, bu olayın Silivri belediyesinde 4,5 yıldan bu yana yapılan ALİ DİBO OYUNLARINDAN biri olduğunu ve sırada yeni ALİ DİBOLAR olduğunu iddia etti.

KANDEMİR “BU İHALE GÖREVİ KOTÜYE KULLANMAYA ÖRNEKTİR VE SUÇTUR”

Silivri Belediyesi bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, “Belediye gayrımenkullerini Kiralama işlemlerinde yapılan en büyük hata, kiralarken sözleşmede kesinlikle devir işlemi yapılamaz kaydı olduğu halde, ne yazık ki belediye gayrımenkulleri encümen kararı ile işletmenin yerine ve iş kapasitesine göre birileri tarafından büyük paralarla devir işlemi yapılmaktadır. Bu suçtur, bu görevi kötüye kullanmadır. Bu Silivrili hemşerilerimizin hakkı olan ve Silivri halkına hizmet olarak geri dönmesi gereken bu devir paraları ne yazık ki devreden kişilerin ceplerine hortumlanmaktadır. Biliyor musunuz şu anda Silivri'de belediye gayrimenkulü olup 4,5 trilyona devredilebilecek değerde kiralık gayrimenkullerimiz var.” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.