Sinemaseverler Emek Sineması için yürüdü

Sinemaseverler Emek Sineması için yürüdü

Aralarında sanatçıların da bulunduğu bir grup sinemasever, Emek Sineması için yürüdü. Yürüyüşe katılan oyuncu Tuncel Kurtiz, "İstanbul Film Festivali'nin 32. yılında sinemanın "Emeğini" çalıyorlar" dedi.

 Emek Sineması'nın bulunduğu tarihi binada yapılan yenileme çalışmalarını protesto eden bir grupsinemasever, akşam saatlerinde Taksim Meydanı'nda toplandı.

Ellerinde, "Emek Sineması'na sokaktan girilir, kepçe ile girilmez" yazılı pankart taşıyan sinemaseverler, İstiklal Caddesi'nden Emek Sineması'na yürüdü. Eyleme, Cem Davran, Ahmet Mümtaz Taylan, Tuncel Kurtiz, Hazal Kaya, Rıza Kocaoğlu, Can Bonomo gibi ünlüler de destek verdi. Emek Sineması sokağında eyleme ünlü yönetmen Costa Gavras da katıldı.


İstanbul'un tarihi sinemalarında unutulmaz filmler izlediklerini anlatan oyuncu Tuncel Kurtiz, "İstanbul sinema şehriydi. Emek sinemasını yok etmek İstanbul'da tarihi yok etmektir. Buna inanıyorum. Bu sinemayı yok etmek İstanbul'un sanat hayatına darbe vurmak, balta ile kesmek demektir. Yürüyeceğiz belki bir şey değişmeyecek ama Emek Sineması ayakta durmalı. İstanbul Film Festivali'nin 32. senesini kutluyoruz. Ama 32. senede sinemanın 'Emeği' yok ediliyor" dedi.


Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan ise, "Atitlla Dorsay'ın darp edildiğini öğrendik. Tepkilerimizi göstereceğiz. Emek sinemasını İstanbul'un tarihini de temsil ediyor. Bunun heba olmasından rahatsızım. Belki yürüyüşün emek sineması için faydası olmayacak ama umarım diğerleri için faydalı olacak" diye konuştu.

Grup, Emek Sineması'nın bulunduğu sokağın önüne geldi ancak polis, göstericilerin sokağa girmesine izin vermedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.