Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, MAG ve AKUT ile protokol imzaladı

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, MAG ve AKUT ile protokol imzaladı

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli’de afetlerle mücadele bilgi ve kapasitesini artırmak için Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG) ve AKUT Vakfı ile protokol imzaladı.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği Başkanı Hüseyin Karadayı ve AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki ile ayrı ayrı protokol imzaladı.

KESKİN, MAG’A UZUN SÜREDİR MALZEME DESTEĞİ VERMİYORDU

Muammer Keskin, iki ayrı kurumla protokol imzalaması dikkat çekti. Keskin'in arama ve kurtarma çalışmalarında sadece AKUT ile protokol imzalamayı planlıyordu.

Şişli Belediyesi tarafından uzun süredir Mahalle Afet Gönüllüleri’nin istedikleri malzeme desteği verilmiyordu. 

Şişli Gazetesi’nde, MAG ile ilgili yapılan haberden sonra Keskin, hem MAG ile hem de AKUT ile birlikte protokol imzalamak zorunda kaldı.

sisli-belediyesi-muammer-keskin-akut-nasuh-mahruki.jpg

AKUT, TEMEL AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ VERECEK

AKUT ile imzalanan protokol kapsamında, Şişli Belediyesi Acil Durum Yönetim Birimi (ADYB) çalışanlarına eğitim vermenin yanında, arama kurtarma kapsamında da onları yetiştirecek. Yine, ADYB çalışanlarının ailelerine, ‘Temel Afet Bilinci Eğitimi’ verecek.

sisli-belediyesi-muammer-keskin-mag-huseyin-karadag.jpg

MAG, 25 MAHALLEDE EKİPLER OLUŞTURACAK

İmzalanan protokol ile birlikte Şişli Belediyesi, 25 mahallede MAG ekiplerini oluşturacak. Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği ise bu ekiplerde yer alan gönüllülere Temel Afet Bilinci eğitimleri verecek.

Atılan imzaların ardından Muammer Keskin, Fulya ve Merkez mahallelerinde oluşturulan MAG ekiplerine katılan 56 gönüllüye katılım belgelerini verdi.

MAHALLELİYE EĞİTİM VERİLECEK

Şişli ilçesinde 2021 yılı içerisinde 25 mahallede Şişli'de ikamet eden yurttaşların temel afet bilinci ve basit arama kurtarma ve acil müdahale eğitimleri tamamlanacak.

Çalışma, Şişli Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı Sivil Savunma ve Afet Biriminin koordinasyonunda yürütülecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.