Şişli Belediyesi Kent-Yol'da ivedi değişiklik

Şişli Belediyesi Kent-Yol'da ivedi değişiklik

Şişli Belediyesi'nin iştiraki olan Kent-Yol AŞ.'de belediyeyi kimin kazanacağı belirlenmemişken, geçtiğimiz günlerde alel acele yönetim değiştirildi. Başkanlığa da CHP'nin 1'nci sıra meclis üyesi Tonguç Çoban getirildi.

SEÇİME 10 GÜN KALA DEĞİŞİKLİK

Kent-Yol AŞ. Şişli Belediye Başkanlığı'nın bir iştirakidir. Yerel seçimlere çok kısa bir zaman kala belediyeyi kimin kazanacağı da belli olmadan bu değişikliğin yapılmasının etik olmadığı ifade edildi. Bu değişikliğin zamanlama açısından da manidar olduğu belirtildi.

KENT-YOL SARIGÜL DÖNEMİNDE ŞAİBELİ BİR ŞİRKETTİ

Sarıgül’ün başkanlığı döneminden günümüze kadar Kent-Yol'un belediye ile ilgisiz ve alakasız kişilere, Şişli dışından, hatta Türkiye'nin çok farklı bölgelerinden birçok kişiye bankamatikten maaş verdiği iddialarıyla sürekli gündeme gelmişti. Bu gün Kent-Yol’un Başkanı olan Tonguç Çoban’da bu isimlerden biriydi.  

ARTIK HİÇBİRŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Geçmişte Sarıgül’ün hükumetle olan yakın ilişkisinden dolayı bu şirketle alakalı olarak herhangi bir işlem yapılmamıştı. Ama gelinen bu süreçte birçok gerçeğin görmemezlikten gelinmeyeceği belirtiliyor. Şişli Belediyesi’nde de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı ifade ediliyor.

YÖNETİM İLGİNÇ İSİMLERDEN OLUŞUYOR

2014 yılının Mart Ayı’nın 21’inde resmi olarak yapılan başvuru ile Kent-Yol'un Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Tonguç Çoban getirilirken yeni oluşturulan yönetim de ilginç isimlerden oluşuyor.   

KENT-YOL’UN YENİ YÖNETİMİ

Monik Allegre İpekel, Necdet Mercan, Hüseyin Çorbacıoğlu, Abdulkadir Sezgin, Mehmet Enver Varol, S.Barış Oğuzcan, Servet Onur, 

YENİ YÖNETİMİN KISA GEÇMİŞLERİ

Tonguç Çoban: en ilginç geçmişe sahip olan başkanın geçmişini özel bir dosya olarak yayınlayacağız. 

Dr. Hüseyin Çorbacıoğlu; Eski Kumburgaz Belediye Başkanı,  CHP'den istifa ettikten sonra 2009 yılında Mustafa Sarıgül ile birlikte DSP'ye katılmıştı. Büyükçekmece'den de DSP Belediye Başkan aday adayı olmuştu. Sarıgül'ün sürekli Şişli'den kamp adı altında yüzlerce insanın konaklaması kiralama yaptığı Kumburgaz Marin Prensess Otelleri Genel Koordinatörü, HYP'nin Genel Başkan Yardımcılığı yapmış,

Monik Allegre İpekel; Şişli Belediye Başkan Yardımcısı. Şişli Belediye Başkan adaylığına ismi geçmişti.

Necdet Mercan; Mustafa Sarıgül'ün Şişli Belediyesi'nde danışmanlık yapmıştı.

Mehmet Enver Varol; CHP Şişli Meclis Üyesi, Emir Sarıgül'ün yakın arkadaşı, İstanbul Madencilik Mermer Sanayinin sahibi,

Selahattin Barış Oğuzcan; Halkın Yükseliş Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu, yıllardır Kent-Yol’da yöneticilik yapıyor.

Abdulkadir Sezgin: 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı aynı zamanda da Şişli Belediyesi Özel Kalem Müdürü

Servet Onur: Kent-Yol öyle bir çalışanın resmi olarak olmadığını söylüyor. Kaldı ki resmiyette var ama gerek Kent-Yol’da gerekse de Şişli’de de bilen ve tanıyan yok.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.