Şişli Belediyesi’nde şaibeli bir ihale daha

Şişli Belediyesi’nde şaibeli bir ihale daha

Mustafa Sarıgül’ün seçimden bir gün sonrası, Sarıyer’e bağlanacak olan Maslak Mahallesi’nde ve başkanı olduğu Şişli Meslek Yüksek Okulu için düzenlemiş olduğu ihaleden sonra, üç iş gününe sığdırılarak yapılan ve kanunen sıkıntılı olacak bir ihale daha ger

 BEYAZ TV’DE HABER KONUSU OLMUŞTU

Şişli Belediyesi’nin seçimden bir gün sonrası yapılacak üstelikte o gün itibari ile Şişli’ye ait olmayan bir mahallede bulunan hem de Mustafa Sarıgül’ün başkanı olduğu Şişli Meslek Yüksek Okulu olması tüm ulusal basının da ilgisini çekti.  Şişli Gazetesi’nde bu haber olduktan sonra Beyaz TV’de Dinamit Programında da gündem konusu oldu.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDE İHALELER İNCELENMELİ

Bu ihalelerle birlikte Şişli Belediyesi’nde benzer birçok ihalenin olduğu ve inceleme yapılması durumunda da vahim bir tablonun çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bir gecelik yeni yıl kutlaması için 12.000.000 TL bedelin ödendiği ihaleden sonra yaptığımız incelemelerde de büyük rakamlarla birçok ihalelerin yapıldığı ortaya çıktı.

İKİ KAT FAZLA MAHALLESİ OLAN BELEDİYEDEN

9 KAT FAZLA RAKAMA İHALE YAPILMIŞ

Fatih Belediyesi’nin 57 mahallesi olmasına rağmen Ramazan iftarı için 1.350.000 TL ihale düzenlemesine karşılık o dönemler 28 mahallesi olan Şişli Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu iftar sofrası ihalesinin 9.500.000 gibi bir rakama verildiği ortaya çıktı.

İHALEYİ DÜZENELEME MADDESİ DE SIKINTILI

Şişli Belediyesi’nde böylesi bir skandal ihalelerden sonra da bir başka ihale de yine gündemi sarsacak boyutta olduğu ortaya çıktı. Bu ihalenin de pazarlık usulü ile hizmet alımı olması ve de 21/B’ye göre düzenlenmesi de ihaleye bir başka boyut kazandırıyor.

PAZARLIK USÜLÜ İHALENİN 21/B MADDESİ NE DİYOR?

Pazarlık usulü yapılan hizmet alımı ihalesinin 21/B maddesine de bu ihale uymuyor.  21/B’nin uygulanabilmesi için; doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülmeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması gerekiyor.

BU İHALE; BELEDİYEYİ VE DÜZENLEYENLERİ

BÜYÜK SIKINTIYA SOKACAK

Bu ihalenin benzerinin 2013 yılında 26816 ihale kayıt numarasıyla 750.600 TL bedelle yapıldığı ortaya çıktı. Bu da gösteriyor ki bu iş planlanmış bir hizmet.  Bu ihalenin de 21/B’ye uyan hiçbir gerekçelerin de oluşmadığı gözlemleniyor. Dolayısıyla bu maddeye uymayan bir ihalenin gerçekleşmesi ciddi bir suç teşkil ediyor.

İHALENİN SÜRESİ DE SIKINTILI

2013 yılında benzeri ihale olan; 18 Mart Çanakkale şehitlik ziyaret için 180 seferlik 45 kişilik otobüs kiralama hizmet alım işini 750.600 TL’ye yapılmış. Ayrıca bu ihalenin de 21/B’ye göre yapılması da yine sıkıntılı.

2014 yılında yine benzeri ihale yapılacak. Bura da alınacak hizmetin de 150 sefer ve 45 kişilik otobüs kiralama hizmeti olmasıyla oluşacak rakam resmi ihale kayıtlarında olmamasına rağmen ortalama 750.000 TL civarında olacak.

Bu da gösteriyor ki; 4734 sayılı kanuna göre 177.163 TL üzerinde ve 1.476.421 TL altındaki ihalelerin 14 gün önceden ilan edilmesi gerekiyor.

Bu kanuna göre Şişli Belediyesi suç işliyor. İhale 14.03.2014 tarihine EKAP sitemine giriliyor. 17.03.2014 tarihinde de ihaleye çıkılacak ve 18 Mart’ta da hizmet alımı yapılacak. Yani üç iş günü içinde ihale düzenlenmiş ve hizmet alımı gerçekleşmiş olacak.

YEREL SEÇİM ATMOSFERİNDE BU İHALE ŞAİBE YARATIYOR

Bu ihale iptal edilmez ve kanunen uygun görülmesi durumunda da belediye yetkililerinin bir açıklama yapma zorunluluğu doğacaktır. Yerel seçimlere kısa bir süre kala bu hengâmenin içinde böyle bir gezinin düzenlenmesinin üzerindeki endişelerin de kalkması adına yararlı olacaktır.   

ŞİŞLİ GAZETESİ OLARAK GEZİYE KATILMAK İSTİYORUZ

Şişli Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Çanakkale gezisini de Şişli Halkı adına takip etmek istiyoruz. Bu yapılan etkinliği de tüm Şişli Halkı’na duyurmak istiyoruz. Bizi davet etmezler ise de düzenlenen bu geziyi Şişli Belediyesi basın departmanında ki görevlilerin görüntüleyip Şişli Halkına duyurulmasını temenni ederiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.