Şişli Belediyesi’nin bir türlü yıkamadığı kaçak yapının arkasında kimler çıktı!

Şişli Belediyesi’nin bir türlü yıkamadığı kaçak yapının arkasında kimler çıktı!

Şişli Belediyesi’nin, bir türlü yıkamadığı Nişantaşı Apdi İpekçi Caddesi’ndeki kaçak yapının arkasında bakın kimler çıktı!  

Şişli’de, birçok lüks markaya ev sahipliği yapan Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’ndeki yenileme çalışması bir ‘kaçak yapı’ya takıldı.

BAKIN İŞLETMECİ VE MÜLK SAHİBİ KİMLER?

Bu kaçak yapının bir türlü yıkılamamasının arkasında işletmeci olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Nobel ödülü verilmesini isteyen, İç Anadolu Genç İş Adamları Konfederasyonu (İÇGİAF) Genel Başkanı Fatma Semiz ve mülk sahibi ise Tanzanya’nın Türkiye’deki fahri konsolosu olan, ünlü ve hayırsever iş adamı Ziya Karahan çıktı.   

BİR CAFE TÜM ÇALIŞMALARI ENGELLEDİ

Şişli Belediyesi, Nişantaşı'nda bulunan Abdi İpekçi Caddesi’nde bir süre önce hummalı bir yenileme çalışması başlatıldı. Cadde esnafının bir araya gelerek kurdukları dernek eli ile yenilenen caddedeki inşaat çalışması bir noktada tıkanıyor.

FİRMA, BELEDİYENİN TÜM KARARLARINI İPTAL ETTİRDİ   

Vali Konağı Caddesi ile Abdi İpekçi Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan 'Fatima 1932 By Famuse' isimli iş yeri için Şişli Belediyesi şimdiye kadar üç karar aldı, üçü de jet hızı ile idare mahkemesinden döndü.

TÜM KARARLAR İDARİ MAHKEMEDEN DÖNDÜ

Şişli Belediyesi, cadde başındaki bir iş yerinin önüne eklenen kaçak yapıya karşı harekete geçti. Belediye iş yeri için önce mühürleme sonra yıkım kararı aldı. Ancak her iki karar da idare mahkemesinden döndü.

BELEDİYENİN KARARLARINA HİÇBİR ŞEKİLDE UYULMADI

Belediye ilk olarak 13 Mayıs 2019’da bir karar aldı. Kararda, verilen izin gereği, yalnızca masa sandalye konulabilecek 30 metrekarelik yerin dört tarafı ve üstünün kapatıldığı kaydedildi.

Belediye, anılan yerin 3 gün içinde eski haline getirilmesini, aksi taktirde belediye ekiplerince kaldırılacağına ilişkin karar aldı.

Bu karara karşı, iş yerinin bağlı olduğu Profesyonel İmaj İnşaat ve Org. isimli şirket adına İstanbul 2. İdare Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkeme, belediyenin bu kararını iptal etti.

ENCÜMEN DE İŞ YERİNİ MÜHÜRLEYEMEDİ

Bu kez, Şişli Belediyesi önünde kaçak yapı bulunan iş yeri için mühürleme kararı aldı. Şirket avukatı, belediye encümenin bu kararını da yargıya taşıdı. Avukat Mustafa Semiz’in imzasını taşıyan itiraz dilekçesinde, mühürleme işleminin telafisi güç zararlar doğuracağı kaydedildi.

Av. Semiz, ‘imara aykırı’ olduğu tespit edilen yerin ise gölgelik olduğunu savundu. Davaya bakan İstanbul 12. İdare Mahkemesi, belediyenin savunmasını almadan 3 Haziran’da yürütmenin durdurulması kararı aldı.

ENCÜMEN, YIKIM KARARINI DA UYGULAYAMADI

Aldığı karar bir kez daha mahkemeden dönen belediye bu kez, kaçak yapı için yıkım kararı aldı. 11 Haziran’da Encümen kararı ile, söz konusu yapının yıkılmasına karar verildi.

Belediyenin bu kararı, 24 Haziran’da yargıya taşındı. Dosyaya bakan İstanbul 4. İdare Mahkemesi de belediyenin savunmasını almadan, 25 Haziran’da yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

FAHRİ KONSOLOS: “KAÇAKTAN HABERİM YOK”

İş kadını Fatma Semiz ve Çağatay Evsen’in ortak olduğu Profesyonel İmaj İnşaat’a ait iş yerinin mülk sahibi de belediyeye gönderdiği yazıda kaçak yapıdan haberi olmadığını söyledi.

Aynı zamanda Tanzanya’nın Türkiye’deki fahri konsolosu olan Ziya Karahan, geçen 15 Mayıs’ta belediyeye gönderdiği yazıda “Tespit edildiği iddia edilen imara aykırılıklardan haberim yok. İmara aykırılıklar söz konusu ise, bunlar kiracı tarafından yapılmıştır” dedi.

FATMA SEMİZ: “CUMHURBAŞKANIMIZ NİÇİN NOBEL’E ADAY GÖSTERİLMİYOR?”

Fatma Semiz, İç Anadolu Genç İş Adamları Konfederasyonu (İÇGİAF) Genel Başkanlığını yapıyor. Semiz; “Türk Milletini temsilen Sayın Cumhurbaşkanımızın Nobel Barış Ödülüne aday olmasını istiyoruz” demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.