Şişli Kent Sineması, kapılarını İstanbullulara açıyor

Şişli Kent Sineması, kapılarını İstanbullulara açıyor

Şişli Belediyesi’nin kültür-sanat alanında yaptığı çalışmalara bir yenisi ekleniyor. Kent Kültür Merkezi sezonu açıyor. Kent’te kültür-sanat iklimi, “7 gün, 7 iklim, 7. sanata dek” sloganıyla başlıyor.

Şişli Belediyesi, bölgesindeki en eski sinemalardan biri olan Kent Sineması’nı yeniledi. Belediye tarafından restore edilen Kent Kültürü Merkezi, önümüzdeki günlerde kapısını tüm İstanbullulara açıyor. Kent Kültür Merkezi, 7 gün boyunca birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Kent’te her gün dolu dolu geçecek:

- Kent’te Pazartesi Okumaları: Ünlü yazarlara ait kitaplar hakkında saat 11-00-16.00 arasında gerçekleşecek söyleşiler.
- Kent’te Salı Sohbetleri ve Sinema: Uzman konuklar ve konuları, özel sinema gösterimleri.
- Kent’te Çocukların Çarşambası: Saat 11.00- 13.00 arası çocuk oyunları.
- Kent’te Perşembe Sergileri: Program kapsamında sanatçılar ve eserleri yorumlanacak(heykel, resim, enstalasyon, vb.)
- Kent’te Cuma Sahnesi: Saat 18.00- 22.00 arası yetişkinlere özel tiyatro oyunları sahnelenecek.
- Kent’te Haftasonu Konserleri: Saat 13.00- 22.00 arsında popüler sanatçı ve grupların konserleri, dans gösterileri ve canlı performansları.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 1960’lı yıllarda altın çağını yaşayan sinema salonlarını eski günlerine getirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, “Sinema bir sanat dalıdır ve Kent, Emek gibi sinemalara yerel yönetimler olarak sahip çıkmamız gerekmektedir. Bizim isteğimiz, mimari eser değeri taşıyan bu sinema salonlarının kalplerinin sanat ile çarpmaya devam etmesi. Bilim, sanat, kültür medeniyet ürünüdür. Biz medeniyet ışığı sönmesin istedik ve Kent Sineması’nı Şişli Belediyesi olarak yeniledik. Kent Sinemasını Şişli halkına, İstanbul halkına hediye ediyoruz. Bu salon, İstanbul’un en güzel, en teknik, en donanımlı salonu olacak. Sanat alanında İstanbul’a ışık saçmaya devam edecek” dedi.

Şişli Belediyesi tarafından yenilenen ve toplam 780 koltuk kapasitesine sahip olan Kent Kültür Merkezi’nde sergi salonları, fuaye alanı, tiyatro ve sinema gösterimleri için sahne, tam donanımlı 4 ayrı kulis yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.