Şişli’deki fırıncı 15 lira olan 2 açma için 313 lira ceza yedi!

Şişli’deki fırıncı 15 lira olan 2 açma için 313 lira ceza yedi!

Mecidiyeköy'de sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında yapılan denetim sırasında bir esnaf izin belgesi olmasına rağmen ehliyet ve kimliğini unutunca cezadan 15 lira olan iki açma için 313 lira ceza yedi.

EHLİYET VE KİMLİĞİ UNUTUNCA CEZADAN KAÇAMADI

Ehliyet ve kimliğini unutunca cezayı yedi Mecidiyeköy'de sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında yapılan denetim sırasında bir esnaf izin belgesi olmasına rağmen ehliyet ve kimliğini unutunca cezadan kaçamadı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA UYGULAMAYA TAKILDI

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Mecidiyeköy'de korona virüs salgınına karşı uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları kapsamında denetim gerçekleştirdi. Ekipler yağmurlu havaya rağmen kurulan denetim noktalarında araçları durdurarak sokağa çıkma izinleri olup olmadığını kontrol etti.

İZİN BELGESİ VARKEN CEZA YEDİ

Denetimler sırasında bir esnaf, izin belgesi dışında ehliyetini ve kimliğini yanına almayı unutunca cezadan kaçamadı. Fırıncı olduğu öğrenilen esnaf yanında ehliyet ve kimlik bulundurmamaktan dolayı 313 TL ceza yedi. Yediği ceza karşısında kendine kızan esnaf "2 açma 15 lira, ben yedim 313 lira ceza" diyerek sitem etti.

“EKSİK MALZEMEYİ TEMİN ETMEK İSTEMİŞTİM”

Mecidiyeköy'deki uygulamana noktasına takılan Hasan Serdar Akar "İzin belgem var, ehliyetim ve kimliğim var da yanıma almamıştım dükkanda. Memur bey de gerekeni yapıyor. Bir malzeme eksiğimiz vardı diğer şubeden temin ettim dönüyordum. Bir daha asla çıkmam zaten oda dalgınlığıma gelmişti.

Genelde belgem, ehliyetim, kimliğim yanımda oluyordu. Kimliksiz gezmek zaten ayrı bir suç memurlar gerekeni yaptı sağ olsunlar. Belge yanımda değildi ama fotoğrafını gösterince anlayış gösterdiler" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.