Şofben faciası Özyapı ailesinin komşularını da tedirgin etti

Şofben faciası Özyapı ailesinin komşularını da tedirgin etti

Gaziosmanpaşa Şemsipaşa Mahallesi’ndeki bodrum katta şofben gazından zehirlenerek ölen anne ve 4 çocuğu, mahalle sakinlerini de etkiledi. Mahallede bazı kişilerin benzer yöntemle şofben kullandıklarını belirten vatandaşlar, yaşanan olayın kendilerini tedi

Şemsipaşa Mahallesi’nde Özyapı Ailesi’ne mezar olan ev, mahalle sakinlerini de etkiledi. Olayın duyulmasının hemen ardından komşuları Özyapı ailesinin evini adeta ablukaya aldı. Olayın nasıl olduğunu öğrenmeye, çocukların ve annelerinin durumları konusunda bilgi almaya çalıştı. Ancak gelen haberler içi açıcı değildi. Şofben gazının neden olduğu olayı öğrenince hemen kendi şofben ve diğer ısınma sistemlerini kontrol ettiler.

Özyapı Ailesi’ne komşu olan Beyhan Aksu, iki yıldır oturduğu evde kombi kullandığını ancak bu olaydan sonra yine de tedirgin olduklarını anlattı. Her yıl bakım yaptırdığını söyleyen Aksu, “Bizim de çocuklarımız var, Allah kimseye vermesin, tabii en başında tedbirsizlik tabii ki. Duyarlı olmak gerekiyor, çocuklarımız ve kendimiz açısından. Şofben kullanan yok sanıyorum şu an, hele banyoda böyle bir durumda gaz hissedilmiyor.” dedi.

'3 TANESİ BENİM ÖĞRENCİMDİ'

Özyapı ailesinin çocuklarından Kamil, Filiz ve Yusuf’un Alparslan İlköğretim Okulu’nda kendi öğrencileri olduğunu belirten Öğretmen Özcan Uluçay, faciayı ekonomik nedenlere bağladı. Ailede anne ve babanın çalıştığını ve doğalgaz bağlantısını kendi imkanlarıyla yaptıklarını düşündüğünü belirten Uluçay, “iyi, ahlaklı, düzgün öğrencilerdi.” şeklide konuştu.

Özyapı ailesinin komşularından olan Dursunbey Tosun da aile ile ilgili çok bilgi sahibi olmadıklarını ancak kadın ile kocasının ayrı yaşadıklarını duyduklarını anlattı. Tosun, ailenin karşı taraftaki apartmana taşınmaya çalıştıklarını belirterek, taşınacakları binanın daha havadar ve ferah olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.