Soğuk hafta sonu da etkili

Soğuk hafta sonu da etkili

İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri sabah saatlerine kadar tuzlama ve kar kürüme çalışması yaptı. Okullar tatil edildiği, özel araçlar çıkarılmadığı için sabah trafiği rahattı. Soğuk hava ve buzlanma

Sabah saatlerine kadar devam eden ve aralıklarla yağan kar nedeniyle İstanbul’da bir çok noktada yollar kapandı. Maddi hasarlı çok sayıda kazanın meydana gelmesine neden olan olumsuz hava şartları nedeniyle ana arterlerde bile trafik sıkışıklığı yaşandı. Yaya olarak ev ve iş yerlerine gitmeye çalışan vatandaşlar da kar ve buz nedeniyle zorlandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, etkisini gece saatlerinde artırması beklenen don ve buzlanmaya karşı tuz ve solüsyon çalışması yaptı. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı geçitler, iskeleler, otobüs durakları ve yollarda tuzlama çalışması yapıldı. 

Yapılan açıklamada sabaha kadar 250 araç ve bin 300 personel ile tuzlama ve kar kürüme çalışması yapıldığı belirtilerek, 2 bin 788 ton tuz 40 ton solüsyon kullandığı açıklandı. 

Belediyenin yürüttüğü çalışmalarda evsiz vatandaşlar da unutulmadı. Sokakta yaşayan evsizlerden 305’i , sıcaklığın sıfır derecenin altına inmesiyle Sarıyer’deki Metin Oktay Spor tesisinde misafir ediliyor. 

BEYKOZ VE ZEKERİYAKÖY'DE KAR KALINLIĞI 40 CM

Öte yandan uzmanlar, kış lastiği uygulamasına karşı sürücülerin daha dikkatli olması uyarısında bulundu. Olumsuz hava koşullarının etkisini öğlen saatlerine kadar hissettireceği ve kuzey kesimlerindeki ilçelerde yer yer kar yağışının etkili olacağı belirtildi. Bazı ilçelerde yapılan kar ölçüm çalışmalarında Beykoz, Çatalca, Riva, Bahçeköy ve Zekeriyaköy’de 40 santimetre, Çamlıca, Başakşehir, Arnavutköy, Kemerburgaz’da 30 santimetre, Ümraniye, Kartal, Kağıthane, Beylikdüzü’nde 15 santimetre, Beşiktaş, Bakırköy ve Kadıköy’de 4 santimetre olarak ölçüldü. 

Soğuk havanın Salı gününe kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Hafta başına kadar sulu kar ve hafif kar yağışının devam edeceği ve buzlanmaya karşı dikkatli olunması istendi. 

Öte yandan 
okulların tatil edilmesi ve İstanbulluların özel araçlarıyla dışarı çıkmamaları bugün trafiği rahatlattı. Sabah saatlerinde İstanbul trafiğinde aşırı bir yoğunluk oluşmadı. 

İstanbul’da dün gün boyunca etkili olan kar yağışı, sürücüleri hazırlıksız yakaladı. Özellikle kış lastiği kullanmayan sürücüler çok sayıda maddi hasarlı kazaya yol açtı. İstanbul trafiği bazı yerlerde adeta kilitlendi. İstanbul Valiliği kar yağışının akşam saatlerinde de devam etmesi ve bugün de aralıklarla yağacağı tahmini üzerine ilk ve orta dereceli okulların bir gün tatil edildiğini ilan etti. 

TRAFİKTE YOĞUNLUK YAŞANMADI

Okulların tatil oluşu ve çoğu vatandaşın özel araçlarıyla dışarı çıkmaması İstanbul trafiğini rahatlattı. Haftanın son iş günü yaşanan sabah yoğunluğu bu sabah yaşanmadı. İşe giden vatandaşlar genellikle toplu taşıma araçlarını kullandı. Bu tercih, özellikle metrobüs hattında yoğunluğu sebep oldu. Vatandaşlar da metrobüsteki bu yoğunluğa dikkat çekti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.