Sokakta fenalaşıp yaşamını yitirdi

Sokakta fenalaşıp yaşamını yitirdi

Şişli Nişantaşı’nda sokakta kalp krizi geçiren otopark görevlisi Zeki Ağ (59), yaşamını yitirdi.

Ambulansın olay yerine geç geldiği ve Zeki Ağ'a zamanında müdahale edilmediği iddia edildi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ihbardan 11 dakika sonra olay yerine ambulansın ulaştığı belirtildi.

Nişantaşı’nda bir işyerinde otopark görevlisi olarak çalışan Zeki Ağ, saat 09.45 sıralarında Mim Kemal Öke ile Prof. Dr. Fevzi Fevzioğlu caddelerinin kesiştiği noktada fenalaşarak yere yığıldı. Çevredekilerin yardıma koştuğu Zeki Ağ için ambulans ve polis ekiplerinden yardım istendi. Ambulansı aradığını söyleyen bir kişinin iddiasına göre Zeki Ağ yaklaşık 20-25 dakika ambulans gelmesini bekledi. Daha sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri, kalp krizi geçirdiği belirlenen Zeki Ağ’a müdahale etti. Bu sırada Zeki Ağ’ı tanıyan bir kişinin haber vermesi ile olay yerine gelen kızı ve oğlu sağlık ekiplerinin çalışmalarını gözyaşları içinde izledi. Sağlık ekipleri, uzun süre kalp masajı yaptıkları Ağ’ı, Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Ancak Zeki Ağ’ın, kurtarılamayarak yaşamını yitirdiği belirtildi.

Konuyla ilgili İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada iddiaların aksine olay yerine kısa sürede gidildiği belirtidi. Açıklama şöyle:

"Komuta Kontrol Merkezi’ne 11.02.2013 tarihinde saat 09:47’de olay yerinde bulunan bir şahıs tarafından Vali Konağı Caddesi Mim Kemal Öke Sokak Bank Asya yanı adresinden senkop (bayılma) ihbarı yapılmıştır. Adrese en yakın olan Beyoğlu 3 No’lu Acil Yardım İstasyonu A.T.T.’li ( Acil Tıp Teknisyeni ) ekibi saat 09:49 itibari ile görevlendirilmiştir. Ekibimiz vaka adresine 9 dakika sonra saat 09:58’de ulaşmıştır. Ex (ölüm) olan vakaya Kardiopulmoner Resüstasyon ( Dolaşım ve Solunumun Yeniden Canlandırılması) uygulaması başlatılmıştır. Aynı vakaya destek ekip olarak saat 10:19 itibari ile Beşiktaş 1 No’lu Acil Yardım İstasyonu doktorlu ekip görevlendirilmiş olup, saat 10:33’te vaka adresine ulaşılmıştır. Sağlık ekipleri Kardiopulmoner resüstasyon uygulamasına devam ederek, en yakın hastane olan Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne hastanın naklini gerçekleştirmiştir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.