Sosyal medyada ne kadar popülersiniz?

Sosyal medyada ne kadar popülersiniz?

İnternet ve sosyal medya takip sistemi BoomSonar tarafından geliştirilen BoomSocial, markaların sosyal medyadaki performanslarını ve yatırımlarının geri dönüşünü ölçerken, aynı zamanda rakiplerini analiz etmeye imkan sağlıyor.

Sosyal medya, yalnızca kişilerin değil, büyük küçük tüm markaların gündemindeki en önemli konulardan biri haline geldi. Birçok marka, sosyal medyada mevcut ve potansiyel müşterileriyle iletişim ve pazarlama faaliyetlerini bütçe ayırarak takip edebiliyor. Markalar tarafında yapılan bu yatırımların geri dönüşümünü ölçmek ve rakiplerin durumlarını analiz etmek zorlu bir süreç gerektiriyor. Sosyal Medya Takip programı BoomSonar tarafından geliştirilen yeni sosyal medya ölçümleme ve analiz programı BoomSocial ile birlikte markalar bu sorunu çözme fırsatı bulacak.

Sosyal medyayı etkin şekilde kullanmak ve ölçmek isteyen markalar, program üzerinden hem kendilerinin, hem de rakiplerinin performanslarını tek bir ekrandan görebilecek, aynı zamanda kapsamlı bir karşılaştırma şansını da yakalayacak. Program, kullanıcılarına hayran sayısı, sektör ortalamaları, sayfadaki artış gibi bilgileri güncel ve detaylı grafik ve tablolar eşliğinde sunulacak.

BoomSocial.com adresinden ulaşılabilen sitede, 1500 markanın sosyal ağ hesaplarına ait detaylı bilgiler ve performanslarının ölçümlenmesine olanak sağlayan “kalite puan” sisteminin yanısıra, Türkiye’ye özel kategorilenmiş sektörel ortalamalar ve sosyal ağlara özel bir çok istatistiksel veri de yer alıyor.

Türkiye’nin ilk Dijital PR ve Online İtibar Yönetimi Ajansı Tick Tock Boom CEO’su Tevfik Bülent Öngün ürettikleri programla ilgili yaptığı açıklamada, “Sosyal ağların iletişime ve pazarlamaya yönelik sunduğu yüzlerce fırsat var. Günümüzde markaların sosyal medyada yer almaması gibi bir durum neredeyse mümkün değil. Markalar, sosyal medyadaki bu faaliyetlerini yürütmek adına ciddi bütçeler harcıyorlar. Ancak, bunun geri dönüşünü ve rakiplerinin ne durumda olduğunu net bir şekilde göremiyorlar. Biz de, son dönemde uluslararası programları deneyen ama Türkiye’ye özel, daha kapsamlı bir çözüme ihtiyaç duyduklarını belirten müşterilerimizin sesine kulak verdik ve BoomSocial’ı hayata geçirdik” dedi.

Programın ücretsiz sunulan beta versiyonun bile piyasada yer alan uluslararası rakipleriyle aynı kalitede ve bazı konularda daha kapsamlı olduğunu vurgulayan Öngün, “BoomSocial üzerinden 7 markaya kadar karşılaştırma yapabilir, Türkiye’ye özel kategorileme sistemi sayesinde ise sektöre ait gerçek ortalamaları görebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde BoomSocial’ın yeni versiyonunu da çıkaracağız” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.