Suç Örgütü Operasyonu

Suç Örgütü Operasyonu

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, 2011 yılından itibaren yapılan çalışmalarda “Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek, Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olmak, Yağma, Tehdit, 6136 SKM Resmi Belgede Sahtecilik, Adli Yargı Göre

   Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, 2011 yılından itibaren yapılan çalışmalarda “Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek, Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olmak, Yağma, Tehdit, 6136 SKM, Resmi Belgede Sahtecilik, Adli Yargı Görevini Yapanı Etkilemeye Teşebbüs, Rüşvet” gibi birçok eylemleri gerçekleştiren şüpheli şahısların varlığı yapılan fiziki ve teknik takip çalışmalarında tespit edilmiştir.

          Silahlı suç örgütüne yönelik İstanbul İli genelinde 08.01.2013 günü gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda toplam (9) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.
          Gözaltına alınan (9) şüpheli şahıs ifadeleri alındıktan sonra 11.01.2013 tarihinde hazırlanan soruşturma evraklarıyla birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmişlerdir.
 
          ÖRGÜTÜN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ TESPİT EDİLEN EYLEMLER
 
          1- 2011 ve 2012 yılı içerisinde Bakırköy-Bahçelievler minibüs hattında çalışan minibüs esnafına tehdit, darp ve yağma eylemleri,
          2- Rüşvet,
          3- Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs,
          4- Resmi belgede sahtecilik,
          5- 6136 Sayılı kanuna muhalefet,
 
          EL KONULAN SUÇ UNSURU MALZEMELER
 
          1- 3 Adet ruhsatsız tabanca,
          2- 24 değişik çaplarda fişek,
          3- 3 adet şarjör,
          4- Dernekte ele geçirilen belge ve dökümanlar,
          5- 1 Adet imaj alınan harddisk,
          6- 1 Adet polis amblemli sahte emniyet araç tanıtım kartı,
 
 
          İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak organize suç örgütlerine karşı geçmiş dönemde yürüttüğümüz ve birçok organize suç örgütünün çökertildiği başarılı operasyonlara, hassasiyetle ve titizlikle devam edilmektedir. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.