Şükrü Genç'in Borç Rekoru!

Şükrü Genç'in Borç Rekoru!

Görev yaptığı 4,5 yılda borç rekoru kıran Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç belediyeyi daha da borçlandırmak için meclisten yeni bir yetki daha almaya hazır.

CHP’li Hayati Kaptanoğlu başkanlığındaki Denetim Komisyonu’nun raporuna göre Sarıyer Belediyesi’nin resmi borcunun 180 Milyon TL’ye ulaştığı açıklanmıştı. Bu raporun hemen ardından Şükrü Genç, Nisan ayında yapılan meclis toplantısında 7,5 Milyon TL daha borçlanma yetkisi almıştı. Bu borçlanma faizlerle toplam borç 190 Milyon TL’yi barajını aşmıştı.

Ancak Şükrü Genç, 6,5 Milyon TL daha borçlanma yetkisini daha Eylül ayında meclise getirmeye hazırlanıyor. Böylece Sarıyer Belediyesi , 5 belediye döneminin rekorunu kırmaya hazırlanıyor.

 

Sarıyer’in tarihindeki borç rekorunu kırdı

Sarıyer’deki belediye tarihi boyunca 4 belediye başkanının 30 yılda yapamadığı borcu Şükrü Genç 4,5 yılda yaptı. İhsan Yalçın, Ali Sandıkçı, Yusuf Tülün, Sedat Özsoy ve tekrar Yusuf Tülün dönemlerinde Sarıyer Belediyesi’nin toplam borcu faizleriyle birlikte 105 Milyon TL’yi anca buluyordu. 2009’dan bu yana yani Şükrü Genç döneminde toplam borç 200 milyon TL’yi aştı. Yerel seçimlere kadar bu borcun 210 milyon TL’yi aşabileceği tahmin ediliyor.

 

CHP’liler borçlanmaya tepkili

CHP’liler Şükrü Genç’in seçim öncesinde böyle bir girişimde bulunmasına tepki gösterdi. CHP’li kaynaklar, “Yusuf Tülün döneminde aynı sahne yaşanmış ve biz karşı çıkmıştık. Seçim meydanlarında giderayak borçlanmanın doğru olmadığını anlatmıştık. Şimdi bakıyoruz kendi belediye başkanımız aynı şeyi yapıyor. 4.5 yılda alınan borcun haddi hesabı yok. Bunun karşılığında Sarıyer’e kazandırılan bir eserimiz yok. Genel başkanın attığı temel bile çürüyor. Bu paralar nereye gidiyor. Şükrü Genç CHP’ye seçim kaybettirmek için elinden gelen tüm çabayı gösteriyor. Seçime 7 ay kalmış bunu halka nasıl izah edeceğiz” diye konuştular. Canarıkan: “Şükrü Genç giderayak halkı daha da borçlandırıyor”

AK Parti İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan ise, Sarıyer’in halkına hizmet için harcaması gereken kaynakların savurganca kullanıldığını belirterek, “Sayın Şükrü Genç almış hızını gidiyor. Seçimi kazanamayacağını kendisi de kamuoyu yoklamalarında görüyor. Kendisi topal ördek konumundadır. Giderayak Sarıyer halkını bu kadar borç yükünün altına sokmasına hakkı yok. Sarıyer Belediyesi 4,5 yılda 100 milyonun üzerinde borçlanmış. Bu borca karşılık Sarıyer’imize kazandırılan bir eser yok. Paranın hayali faturalarla nerelere gittiğini denetim komisyonu raporunda maalesef gördük. Şükrü Genç sayesinde Sarıyerli çocuklar artık borçlu doğuyor. Bu yükün daha da artmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. AK Parti Grubu olarak mecliste karşı çıkacağız” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.