Sultanbeyli AB Yolunda

Sultanbeyli AB Yolunda

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen "İstanbul AB'ye Hazırlanıyor" projesi kapsamında “Şehir Eşleştirme Programı”ndan hibe almaya hak kazanan ilçeler belli oldu. Desteğe hak kazanan 10 ilçeden biri de Sultanbeyli

   AB Bakanlığı’nın desteklerinde, İstanbul Valiliği koordinatörlüğünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde yürütülen “İstanbul AB’ye hazırlanıyor” projesinin Şehir Eşleştirme Programı’ndan destek almaya hak kazanan ilçeler açıklandı.

Sultanbeyli 10 ilçe arasına girdi

   14 Aralık 2012 tarihinde Sultanbeyli Kaymakamlığı ve Sultanbeyli Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı AB Bakanlığı Şehir Eşleştirme Programı kapsamında başvurusu yapılan proje, 34 başvuru arasından seçilerek en iyi 10 proje arasında yerini aldı ve Sultanbeyli, bu kapsamda destek almaya hak kazandı.
İlgili kurumlar ilçeler tarafından hazırlanan projeleri, idari ve teknik kapasite, ilgililik, proje yönetimi ve ortaklık kurma deneyimi, kaymakamlığın/belediyenin karar alma mekanizmasında sosyal içerme ve ilçede geliştirilen ortaklık kategorilerinde değerlendirdi. Yapılan değerlendirme sonucunda Bağcılar, Beylikdüzü, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Güngören, Maltepe, Sarıyer, Sultanbeyli, Şile ve Ümraniye belediyeleri başarılı belediyeler arasında yer aldı.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, program ile Türk halkı ile Avrupa halkları arasında yeni kardeşlik köprülerinin kurulacağını öngördüklerini vurguladı. Bağış, “Avrupa kültürünü şekillendirmiş ve özümsemiş bir şehir olarak İstanbulumuzun mesajlarını bugün dünyada ve bilhassa Avrupa'da daha çok seslendirmemize her zamankinden daha çok ihtiyaç var. İstanbul, nasıl Asya ile Avrupa'yı birbirine kavuşturuyorsa, Türkiye ile Avrupa Birliği'ni de birbirine kavuşturan bir şehir olacaktır.” dedi ve Şehir Eşleştirme Programı kapsamında gerçekleştirilecek projelerin bu kavuşmayı hızlandırmak için vesile olmasını dileyerek kazanan ilçeleri tebrik etti.

Seçilecek ilçeler birlikte çalışacak

   Bu kapsamda, seçilen 10 İstanbul ilçesi ile yine AB ülkelerinden başvurular sonucunda seçilecek yerel yönetimler, İstanbul'da düzenlenecek çalıştayda eşleştirilerek ortak temalar üzerinde birlikte çalışacak.
Ana teması, ilçede Avrupa temelli uygulamaların entegre edildiği sosyal yardım konularında etkin politikalar oluşturmak olan proje, hem Sultanbeyli’nin teknik kapasitesini, hem de ilçede bu hizmetleri gerçekleştiren personelin bireysel kapasitelerini geliştirmeyi amaçlıyor. İlçeler, AB üyesi ülkelerdeki kentlerle AB müktesebatının yereldeki uygulamalarına yönelik bilgi ve deneyim alışverişi yapabilme ve ortak projeler sunabilme imkanı bulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.