Suriye’ye İstanbul üzerinden para gidiyor

Suriye’ye İstanbul üzerinden para gidiyor

Aftenposten gazetesinin haberine göre, Norveç Gizli Servisi (PST) Türkiye üzerinden gönderilen paraların Suriye’deki terör örgütlerine gönderilip gönderilmediği konusunda araştırma başlattı.

 Habere göre, Norveçten Türkiye’ye gönderilen para akışının son bir yılda 10 milyon kron (3 milyon 145 bin TL) artması üzerine yetkililer alarma geçti. Gazetenin bu haberi yayımlamasının ardından, Norveç TV2 kanalı, Oslo Havaalanı’nda gerçekleşen trafiği gizli kamera ile görüntüledi. TV2’nin çektiği görüntülerde İstanbul uçağına gitmekte olan kuryeler gümrükte kontrolünde polis tarafından duruduruluyor. Ancak üzerlerindeki büyük miktardaki parayı insani yardım amacıyla topladıklarını açıkladıklarında geçmelerine izin veriliyor.
Norveçli yetkililer ise sonbahar dan beri her defasında 6 rakamlı nakit meblağların Türkiye ’deki bir aracıya gönderildiğini ve paraların buradan Suriye sınırına nakledildiğini belirtti. Türkiye üzerinden Suriye’ye gönderildiği iddia edilen paraların bir kısmının insani yardım amacı taşıdığını belirten Norveçli yetkililerin aksine, Gizli Servis paraların terör örgütlerine finanse edildiğinden şüpheleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.