Suriye'ye yardımlar hız kesmiyor

Suriye'ye yardımlar hız kesmiyor

Kimse Yok mu Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, derneğin düzenlediği kampanyada 18 milyon lira tutarında ayni ve nakdi yardım toplandığı, yardımların Hatay Yayladağı, Kilis, Kahramanmaraş, Akçakale, Ceylanpınar ve Osmaniye'deki Suriyeli mültecilere ula

Dernek şubelerinin desteğiyle bölgeye yardım malzemesi yüklü 100'den fazla tır gönderildi.

Ayrıca, Suriyeli mülteciler için yardım yapılan illerde yaşam şartlarını iyileştirmek için seyyar tuvaletler, banyolar ve oyun parkları yapıldı.

Kimse Yok mu Derneği Gaziantep Şubesi ise bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor, bölgede açılan sağlık ocağı da mültecilere hizmet veriyor.

Kocaeli'den 1 tır yola çıktı

Öte yandan, Kimse Yok Mu Derneği Kocaeli Şubesi, yardımseverlerin katkısıyla Suriyeli mültecilere 5 ton un, 1 ton su, 2 ton patates, 1,5 ton makarna, 1,5 ton salça, 500 gram sıvı yağ, şeker, pirinç, bulgur, nohut, çay, helva, zeytin gibi temel gıda maddeleri ile 850 battaniye, giysi, 750 çift kışlık ayakkabı, temizlik malzemesi, çikolata, çocuk bezi, oyuncak gibi malzemelerden oluşan 90 bin lira değerinde ayni yardım gönderdi.

Yardım tırı, İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu'nun duasının ardından mültecilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İstanbul'dan da bir çok erzak mültecilere ulaştırılmak için gönderildi. Bunların arasında battniye, mama, ekmek ve nakdi yardım da var

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.