Taksim'de 23 Nisan Gerginliği

Taksim'de 23 Nisan Gerginliği

Taksim'de yapılan törenlerin kısa sürdüğünün iddia eden bir grup, İl

23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramı Kutlamaları çerçevesinde Taksim'de Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni düzenlendi. Törene İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve protokol üyeleri katıldı. Kısa süren bir folklor gösterisi ardından anıta çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın Atatürk Anıtı'na öğrencilerle birlikte çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu. Taksim'de düzenlenen tören kısa sürede tamamlandı.


Törenin bitmesinin ardından vatandaşların tepkisi başladı. Tören alanından ayrılan İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın yanına giden vatandaşlar, törenin kısa sürmesini eleştirdi. Muammer Yıldız ile tartışan vatandaşlar, "Böyle bir mevzuat olur mu. Türkiye Cumhuriyeti'nde bu bayramı böyle mi kutlayacaktık. Niye böyle kutlandığı şeklinde hiçbir açılama yapamıyorlar. Feshane'de feslerin altında 23 nisanı kutlayacaklar" diyerek tepki gösterdi.


Bu sırada CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve beraberindeki partililer de Taksim Atatürk Anıtı'na çelen koydu. Elindeki kronometreyi göstererek basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Salıcı, "Tören sunucusu başladı bitti diyene kadar 2 dakika 24 saniye geçti. Bu tören 23 nisan 1920'de zor koşullarda açılan bir meclisin kurmuş olduğu cumhuriyetin 93. senesinde yakışıyor mu arkadaşlar. 2 dakika 24 saniyelik tören yasak savmaktan başka bir şey değildir. Bu tören çakma bir törendir. Bu şimdiye kadar gördüğümüz en çakma tören oldu. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu kadar basiretsiz bir işi organize ettikleri için" dedi.


Salıcı geçtiğimiz sene çıkarılan genelge ile bayramların unutulur hale getirilmeye  çalışıldığını  iddia ederek, "Bu ülkede dini bayramları kutlamak, özgürce kutlamak ne kadar önemli ise milli bayramları kutlamak da onlar kadar önemlidir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.