Taksim'de çalışmalar hızlandırılıyor

Taksim'de çalışmalar hızlandırılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim'in yayalaştırılması projesinin 8 aydan önce bitirileceğini söyledi. Topbaş, "Buna göre tedbirler aldık ve gece gündüz çalışmaları sürdüreceğiz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Taksim'in yayalaştırılması projesinin 8 aydan önce bitirileceğini söyledi. Topbaş, "Buna göre tedbirler aldık ve gece gündüz çalışmaları sürdüreceğiz. Proje bittiğinde başarılı olarak kabul edilecek ve herkes tarafından teşekkür edilecek." dedi. 

Kadir Topbaş, Türkiye'nin ilk temalı park ve eğlence merkezi olan Vialand'ı basın mensuplarına tanıttı. Yaptığı tanıtımın ardından Taksim'de yapılan yayalaştırma projesi ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Topbaş, projenin 8 aydan daha önce biteceğini söyledi. Topbaş, "Taksim'deki çalışmaların 8 aydan daha kısa bir süre içerisinde tamamlanacağına inanıyorum. Buna göre tedbirler aldık ve gece gündüz çalışmaları sürdüreceğiz. Proje bittiğinde başarılı olarak kabul edilecek ve herkes tarafından teşekkür edilecek" şeklinde konuştu. 

Topbaş, Tarlabaşı istikametinden Cumhuriyet Caddesi'ne giden trafik yoğunluğunu azaltmak ve yaya akışını rahatlatmayı hedeflediklerini, bunun için hızlı bir çalışma yapıldığını belirtti. Şantiyelerin insanlara rahatsızlık vermeden yapılmasını gerektiğini söyleyen Topbaş, "Şantiyelerin kaliteli, temiz, düzgün ve hızlı bir hizmetin yapılması lazım. Biz bu konuda hassasiyetimizi koyduk." ifadelerini kullandı. 

Taksim'de yapılacak arkeolojik çalışmalara da değinen Topbaş, bölgenin arkeolojik bir SİT alanı olmadığı için, arkeolojik kazı hassasiyeti gerekmeyeceğini ifade etti. Topbaş, "Burası arkeolojik SİT olmadığı için kentsel SİT mantığıyla çalışacağız. Burada makineli kazı yapacağız. Koruma Kurulu'nun ifadesi buraya arkeoloji müdürlüğünden bir yetkilinin bulunması. Sayın Bakanla ile de görüştüm. Burada belediyemizin kendi şantiyesinde iki arkeolog bulunmasını yeterli olduğunu söylediler. Bu elle kazı anlamına gelmiyor." diyerek özellikle projenin gecikmeyeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.