Taksim'de Muhteşem Gösteri

Taksim'de Muhteşem Gösteri

Dünyanın ilk zihinsel engelli perküsyon grubu Taksim'de gösteri yaptı

     3 Aralık Dünya Engelliler günü anısına zihinsel engelli çocuklar Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda perküsyon ritim gösterisi yaptı. Gösteriyi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İl Başkan Yardımcısı Sinan Karahan'ında yanında vatandaşlar da izledi.
     Gösteri sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Salıcı: "İlk zihinsel engelliler perksüsyon grubunu dinledik. Engelli vatandaşlarımıza imkan verildiği zaman ne kadar güzel şey yapabileceklerini ve hayata ne kadar katkı sunabileceklerini burada Taksim Meydanı'nda herkese göstermiş oldular" dedi.
     Gazetelerin siyaset haberleri ile dolu olduğuna dikkat çeken Salıcı, "Her şey güllük gülistanlık hiç bir sorun yok. Engellilerin sorunlarını devlet çözüyor, Her şey yolunda demişler. Bu ülkede 8 buçık milyon engelli var. Ama nedense bu engelli vatandaşlarımızın çok azını sokakta görebiliyoruz. Neden, çünkü sokağa çıkamıyorlar. Sokağa çıktıkları zaman sokakta yürüyebilecekleri imkanları yok. En basitinden İstiklal Caddesi'nde görme engellilerin ya da engelli vatandaşlarımızın normal bir şekilde gelebilecekleri kültürel faaliyetlerini yerine getirebilecekleri, kitap alıp sinemaya gidebilecekleri bir ortamı oluşturamamışız. Bu bizim ayıbımız bu Türkiye'nin ayıbıdır. Engelli vatandaşlarımızın daha görünür olması için onların sorunlarını daha fazla eğilmemiz gerektiğini göstermek için zihinsel engelli perküsyon grubunun katkısıyla böyle bir gösteri düzenledik" diye konuştu.
    Salıcı, çocukların gösterisine tef çalarak eşlik etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.