Tarihi Beykoz Çayırı’nda Çifte Şölen

Tarihi Beykoz Çayırı’nda Çifte Şölen

Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği Toplu Sünnet Şöleni’nde 500 çocuk sünnet ettirilirken, Toplu Nikâh Töreni’nde 22 çift dünya evine girdi.

Her yıl geleneksel olarak maddi imkânı yetersiz çiftleri evlendiren ve çocuklar için sünnet şöleni düzenleyen Beykoz Belediyesi bu yıl da binlerce ilçe sakininin tanıklık ettiği bir organizasyon düzenledi.

Mustafa Ceceli’nin konser verdiği gece, yeni evli çiftler ve sünnet olan minikler için unutulmaz bir hatıra oldu.  

Tarihi Beykoz Çayırı’nda düzenlenen etkinlikte AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve vatandaşlar yeni evlenen çiftleri ve sünnet olan minikleri yalnız bırakmadı.

500 Çocuk İçin Sünnet Şöleni

Sosyal dayanışma çalışmaları kapsamında her yıl geleneksel düzenlenen etkinlikte ilk olarak minikler için şölen yapıldı.  Aileleriyle birlikte alanı dolduran çocuklar kendileri için hazırlanan jönklor, palyaço ve tahta bacak gibi etkinliklerle unutulmaz bir gün geçirdi.

Sünnet olan çocukları tek tek tebrik eden ve hediyelerini takdim eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi ve şölen sonrasında davetlilere etli pilav ikram edildi.

22 çift yeni bir hayata merhaba dedi

İhtiyaç sahibi 22 nişanlı çift, belediyenin her yıl düzenlediği geleneksel toplu düğün şöleniyle dünya evine girdi. Çiftler, üstü açık otobüsle şehir turu yaparken, yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı oldu. Hz. Yuşa Tepesi’nde mutlu evlilik duasının ardından düğünün yapılacağı Tarihi Beykoz Çayırı’na gelen çiftler için toplu nikâh merasimi gerçekleştirildi.  

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, Zehra Akkaya ve Muzaffer Daldaban çiftinin nezdinde tüm çiftlerin nikahını kıydı.  

Nikâh merasiminde duygu ve düşüncelerini dile getiren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek erkekler “Allahtan temennim bütün çiftlerimizin buradan mutlu şekilde ayrılmalarıdır. Bu akitle erkekler Uhud dağı kadar büyük bir sorumluluk yükleniyorlar. Tüm çiftlere hayırlı sevgi ve saygı dolu bir ömür diliyorum” dedi.

Metin Külünk: “Bu akşam 22 devlet kurduk”

Nikâh akdine katılan tüm çiftleri tebrik eden AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk “ “Bu akşam burada 22 devlet kurduk. Çünkü Türk toplumunda aile bir devlettir. Bu akşam 22 çift acıyı ve sevinci bal etmek için bir devlet kurdular. İyi günde zor günde bir ve beraber olmak için imza attılar. Bu resmi imza aynı zamanda bir kader programına merhaba demenin adıdır. Attığınız bu imzalar Anadolu Coğrafyası’ndaki bekamızın sırrı olacaktır. Hepinizi kutluyor ve mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.

Ailenin toplumun ve devletin temeli olduğunu hatırlatan Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan ise aile kurumunu güçlendirmek için yeni evlenecek çiftler için evlilik kursu düzenleyeceklerini söyledi.

Bir Yastıkta 50 yıl  

Toplu Nikâh Töreni’nde ilçenin örnek çiftlerinden 51 yıllık evli olan İnci-Şahbender Tekin çifti ile 53 yıldır aynı yastığa baş koyan Gülname-İlyas Şahin çiftine “Mutlu Evlilik Tapusu” ve uzun evliliklerini temsilen yastık ve tam altın hediye edildi.

Beykoz Belediyesi tören öncesinde her bir çifte 6’şar bin TL değerindeki çeyizlerini de hediye etti.

Toplu Nikâh Şöleni’nin ardından Mustafa Ceceli “Es”, “Sevgilim”, “Sensiz Olmaz” gibi sevilen şarkılarının yer aldığı bir konser verdi.  


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.