Tarihi camilere akın vardı

Tarihi camilere akın vardı

Berat Kandili, İstanbul’da başta tarihi camilerde olmak üzere tüm ibadethanelerde huşu içerisinde ve dualarla eda edildi.

Hicri Takvim'e göre Şaban ayının 14’üncü gününü 15’inci gününe bağlayan gece olarak kabul gören Berat Kandili, Sultanahmet Camii’nin manevi atmosferinde coşku içinde eda edildi. Kandil nedeniyle Sultanahmet Camii'nde düzenlenen özel kandil programına İstanbullular büyük ilgi gösterdi. Akşam namazının hemen ardından başlayan programa yüzlerce mümin katıldı. Müminler, gece boyunca namaz kılıp, bol bol dua ederek kandilin ecrini Allah’tan diledi.

Camiye gelen vatandaşlardan Serdar Pehlivan, “İslam 
alemi için büyük bir gece, büyük bir gün. bugün
 günahların af olduğu, bağışlandığı bir gün. Mevlam inşallah bizlere uzun ömürler verir, bizleri yine bugünlere kavuşturur” dedi.

Programa katılan İsmail Güngör, “Bu gece her şeyden evvel akan kanlar dursun. Bizim ülkemiz ve tüm ülkelerde akan kanlar dursun yüce Allah’tan onu diliyorum. Başka hiçbir şey istemiyorum. Bizler soğan ekmekte yesek ölmeyiz ama kan dursun” şeklinde konuştu.

 Kosova’dan gelen bir genç ise, “Allah bütün Müslümanları her türlü kötülüklerden korusun. Allah bizlere bu güzel günde Sultanahmet gibi güzel yerlerde namaz kılmayı nasip eder inşallah” dedi.

Berat Kandili programı, gecenin ilerleyen saatlerine dek sürdü. Vatandaşlar, gece boyunca ibadet ederek dualar okudu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.